Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek cukraus pudros (pabarstymui)
  • 120 gramų cukraus
  • 100 gramų spanguolių (smulkintos, džiovintos)
  • 5 vanilės (esencija)
  • 245 gramai kvietinių miltų ("Ekstra")
  • 275 gramai sviesto (minkštas)
  • 145 gramai kukurūzų miltų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sviestą išsukti iki purumo su cukrumi. Persijotus miltus, druską bei vanilę palaipsniui įmaišyti į sviestinę masę.

    Suberti smulkintas spanguoles, viską gerai išmaišyti, suformuoti rutulį, suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą 1 valandai.

    Tešlą iškočioti į 3 - 4 cm storio lakštą, išspausti norimos formos sausainėlius, sudėti į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi ir kepti 160°C orkaitėje apie 15-20 minučių.

    Sausainiai turėtų būti šviesios spalvos, neperkepę. Sausainius pabarstyti cukraus pudra.

Autorius: Rita

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek cukraus pudros (pabarstymui)
  • 120 gramų cukraus
  • 100 gramų spanguolių (smulkintos, džiovintos)
  • 5 vanilės (esencija)
  • 245 gramai kvietinių miltų ("Ekstra")
  • 275 gramai sviesto (minkštas)
  • 145 gramai kukurūzų miltų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sviestą išsukti iki purumo su cukrumi. Persijotus miltus, druską bei vanilę palaipsniui įmaišyti į sviestinę masę.

    Suberti smulkintas spanguoles, viską gerai išmaišyti, suformuoti rutulį, suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą 1 valandai.

    Tešlą iškočioti į 3 - 4 cm storio lakštą, išspausti norimos formos sausainėlius, sudėti į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi ir kepti 160°C orkaitėje apie 15-20 minučių.

    Sausainiai turėtų būti šviesios spalvos, neperkepę. Sausainius pabarstyti cukraus pudra.

Autorius: Rita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų