REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 75 gramai cukraus
  • 150 gramų cukraus (biskvitui)
  • 10 gramų kakavos (biskvitui)
  • 100 gramų krakmolo (kukurūzų, biskvitui)
  • 10 vienetų persikų (konservuoti, įdarui)
  • 1 vienetas vanilės
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės (esencija)
  • 4 vienetai kiaušinių (biskvitui)
  • 75 gramai kvietinių miltų (biskvitui)
  • 150 mililitrų sirupo (persikų (to paties, kuris atliko nuo konservuotų persikų))
  • 200 mililitrų vandens
  • 40 mililitrų vandens (šaltas)
  • 600 gramų grietinėlės (plakama, 35 proc. riebumo)
  • 100 gramų juodojo šokolado (papuošimui)
  • 6 valgomieji šaukštai brendžio
  • 40 mililitrų brendžio ((nebūtina))
  • 16 gramų želatinos
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių (biskvitui)
  • 7 gramai vanilinio cukraus
  • 250 gramų sūris (ricotta, įdarui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Biskvitui dar reikės:

    1 pakelio vanilinio cukraus

    žiupsnelio druskos

    Dideliame dubenyje išplakti kiaušinius su cukrumi ir žiupsneliu druskos iki masė pašviesės ir taps puri. Kitame dubenyje tarpusavyje sumaišyti miltus, krakmolą, kakavą ir kepimo miltelius. Palaipsniui maišant/ plakant suberti miltų mišinį į kiaušinių/ cukraus mišinį ir paruoštą masę supilti į 26 cm skersmens sviestu išteptą ir miltais pabarstytą formą. Šauti į įkaitintą orkaitę iki 180 C temperatūros ir kepti 20-25 minutes. Atidžiai stebėti.

    Persikus sudėti į sietelį ir palikti nuvarvėti.

    Želatinos grūdelius užpilti vandeniu, atidėti 10 minučių išbrinkti.

    Į puodą supilti persikų sirupą, cukrų (taip pat ir vanilinį), brendį ir kaitinti ant nedidelės ugnies, neužvirti. Kai sirupas jau karštas, nukelti, supilti išbrinkusią želatiną, maišyti kol ištirps ir palikti atvėsti (jei želatina neištirpsta dar šiek tiek maišant pakaitinti).

    Dideliame dubenyje sumaišyti ricottą sūrį (grietinėlę), atvėsusį sirupą ir iki standumo išplaktą grietinėlę. Kremas paruoštas.

    Į puodą supilti vandenį, brendį, suberti cukrų ir įdėti vanilės ankštį, kaitinti kol ištirps cukrus. Palikti atvėsti.
    Torto surinkimas. Iškepusį biskvitą perpjauti taip, kaip parodyta nuotraukose. Apatinę dalį įdėti į atsegamą formą, sulaistyti sirupu. Žemiausioje dalyje ištepti kremu, aplinkui sudėti persikų puseles (žr. foto) ir iki aukščiausios biskvito vietos atsargiai užpilti kremu. Tada ant viršaus uždėti kitą atpjautą biskvito dalį, tuštumą užpildyti kremu. Supilti ir tolygiai paskirstyti likusį kremą. Papuošti smulkiai tarkuotu šokoladu (aš dalį šokolado išlydžiau garų vonelėje ir pašlaksčiau įvairiais ornamentais).
    Tortą dėti į šaldytuvą ir palaikyti per naktį.
    Tortui sustingus atsargiai išimti iš formos.

    Skanaus !!!:))))

Autorius: Rita

INGREDIENTAI:

  • 75 gramai cukraus
  • 150 gramų cukraus (biskvitui)
  • 10 gramų kakavos (biskvitui)
  • 100 gramų krakmolo (kukurūzų, biskvitui)
  • 10 vienetų persikų (konservuoti, įdarui)
  • 1 vienetas vanilės
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės (esencija)
  • 4 vienetai kiaušinių (biskvitui)
  • 75 gramai kvietinių miltų (biskvitui)
  • 150 mililitrų sirupo (persikų (to paties, kuris atliko nuo konservuotų persikų))
  • 200 mililitrų vandens
  • 40 mililitrų vandens (šaltas)
  • 600 gramų grietinėlės (plakama, 35 proc. riebumo)
  • 100 gramų juodojo šokolado (papuošimui)
  • 6 valgomieji šaukštai brendžio
  • 40 mililitrų brendžio ((nebūtina))
  • 16 gramų želatinos
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių (biskvitui)
  • 7 gramai vanilinio cukraus
  • 250 gramų sūris (ricotta, įdarui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Biskvitui dar reikės:

    1 pakelio vanilinio cukraus

    žiupsnelio druskos

    Dideliame dubenyje išplakti kiaušinius su cukrumi ir žiupsneliu druskos iki masė pašviesės ir taps puri. Kitame dubenyje tarpusavyje sumaišyti miltus, krakmolą, kakavą ir kepimo miltelius. Palaipsniui maišant/ plakant suberti miltų mišinį į kiaušinių/ cukraus mišinį ir paruoštą masę supilti į 26 cm skersmens sviestu išteptą ir miltais pabarstytą formą. Šauti į įkaitintą orkaitę iki 180 C temperatūros ir kepti 20-25 minutes. Atidžiai stebėti.

    Persikus sudėti į sietelį ir palikti nuvarvėti.

    Želatinos grūdelius užpilti vandeniu, atidėti 10 minučių išbrinkti.

    Į puodą supilti persikų sirupą, cukrų (taip pat ir vanilinį), brendį ir kaitinti ant nedidelės ugnies, neužvirti. Kai sirupas jau karštas, nukelti, supilti išbrinkusią želatiną, maišyti kol ištirps ir palikti atvėsti (jei želatina neištirpsta dar šiek tiek maišant pakaitinti).

    Dideliame dubenyje sumaišyti ricottą sūrį (grietinėlę), atvėsusį sirupą ir iki standumo išplaktą grietinėlę. Kremas paruoštas.

    Į puodą supilti vandenį, brendį, suberti cukrų ir įdėti vanilės ankštį, kaitinti kol ištirps cukrus. Palikti atvėsti.
    Torto surinkimas. Iškepusį biskvitą perpjauti taip, kaip parodyta nuotraukose. Apatinę dalį įdėti į atsegamą formą, sulaistyti sirupu. Žemiausioje dalyje ištepti kremu, aplinkui sudėti persikų puseles (žr. foto) ir iki aukščiausios biskvito vietos atsargiai užpilti kremu. Tada ant viršaus uždėti kitą atpjautą biskvito dalį, tuštumą užpildyti kremu. Supilti ir tolygiai paskirstyti likusį kremą. Papuošti smulkiai tarkuotu šokoladu (aš dalį šokolado išlydžiau garų vonelėje ir pašlaksčiau įvairiais ornamentais).
    Tortą dėti į šaldytuvą ir palaikyti per naktį.
    Tortui sustingus atsargiai išimti iš formos.

    Skanaus !!!:))))

Autorius: Rita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų