Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 200 gramų cukraus
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 100 gramų kvietinių miltų ("Ekstra")
  • 200 gramų sviesto (ar margarinas)
  • šiek tiek želės (speciali tortui puošti)
  • šiek tiek vanilinio cukraus (1 pakelis)
  • šiek tiek vaisių (įvairūs, papuošimui)
  • 100 gramų kukurūzų miltų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įdarui reikės:
    1 variantas: 250g grietinės, 750g saldžiarūgščių obuolių, 50g cukraus, pusės šaukštelio malto cinamono, truputėlio citrinos sulčių.

    2 variantas: 250g grietinės, 300g obuolių, 450g moliūgo, 30g cukraus, mažyčio imbiero šaknies gabaliuko, citrinos žievelės gabaliuko.

    Gaminimas:
    Miltus išmaišyti tarpusavyje, po to - su kepimo milteliais. Atšildytą iki kambario temp. sviestą ar margariną išsukti su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei kiaušiniais. Gautą masę gerai išmaišyti su miltų mase. Padalinti į keturias lygias dalis ir iškepti norimos formos papločius. Jei darau tik pyragą, kepu pailgus lakštus, jei bus tortas su papuošimu - apvalius. Beje, papločius galima išsikepti iš vakaro - nesuges.

    Tuomet reikia pasiruošti įdarą. Suplakti su grietinę. Po to tarka smulkiai sutarkuoti vaisius. Su šlakeliu vandens bei cukrumi, gautą masę pavirti apie 5 min. Gaminant įdarą pagal 1 variantą, į jau išvirusią "obuolienę" suberti cinamoną bei įlašinti šiek tiek citrinos sulčių. Tuomet atvėsintą košę, kuri neturi būti skysta, sumaišyti su išplakta grietine. Gautu įdaru pertepti lakštus.

    Ruošiant įdarą pagal 2 variantą, imbiero šaknies bei citrinos žievelės gabaliuką reikia įtarkuoti obuolių - moliūgų košės virimo su cukrumi pabaigoje. Atvėsintą masę sumaišyti su plakta grietine ir tepti ant lakštų.
    Perteptas tortas, kad "susigyventų", turi šaltai pastovėti bent 8 valandas. Galima puošti iš karto, galima vėliau - jau susistovėjus

Autorius: Regina Račkauskienė

INGREDIENTAI:

  • 200 gramų cukraus
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 100 gramų kvietinių miltų ("Ekstra")
  • 200 gramų sviesto (ar margarinas)
  • šiek tiek želės (speciali tortui puošti)
  • šiek tiek vanilinio cukraus (1 pakelis)
  • šiek tiek vaisių (įvairūs, papuošimui)
  • 100 gramų kukurūzų miltų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įdarui reikės:
    1 variantas: 250g grietinės, 750g saldžiarūgščių obuolių, 50g cukraus, pusės šaukštelio malto cinamono, truputėlio citrinos sulčių.

    2 variantas: 250g grietinės, 300g obuolių, 450g moliūgo, 30g cukraus, mažyčio imbiero šaknies gabaliuko, citrinos žievelės gabaliuko.

    Gaminimas:
    Miltus išmaišyti tarpusavyje, po to - su kepimo milteliais. Atšildytą iki kambario temp. sviestą ar margariną išsukti su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei kiaušiniais. Gautą masę gerai išmaišyti su miltų mase. Padalinti į keturias lygias dalis ir iškepti norimos formos papločius. Jei darau tik pyragą, kepu pailgus lakštus, jei bus tortas su papuošimu - apvalius. Beje, papločius galima išsikepti iš vakaro - nesuges.

    Tuomet reikia pasiruošti įdarą. Suplakti su grietinę. Po to tarka smulkiai sutarkuoti vaisius. Su šlakeliu vandens bei cukrumi, gautą masę pavirti apie 5 min. Gaminant įdarą pagal 1 variantą, į jau išvirusią "obuolienę" suberti cinamoną bei įlašinti šiek tiek citrinos sulčių. Tuomet atvėsintą košę, kuri neturi būti skysta, sumaišyti su išplakta grietine. Gautu įdaru pertepti lakštus.

    Ruošiant įdarą pagal 2 variantą, imbiero šaknies bei citrinos žievelės gabaliuką reikia įtarkuoti obuolių - moliūgų košės virimo su cukrumi pabaigoje. Atvėsintą masę sumaišyti su plakta grietine ir tepti ant lakštų.
    Perteptas tortas, kad "susigyventų", turi šaltai pastovėti bent 8 valandas. Galima puošti iš karto, galima vėliau - jau susistovėjus

Autorius: Regina Račkauskienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų