Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 120 gramų aguonų
  • 250 gramų cukraus pudros (kremui)
  • 300 gramų cukraus
  • 3 vienetai kiaušinių (baltymai)
  • 300 gramų kvietinių miltų
  • 250 mililitrų pieno
  • šiek tiek druskos
  • 180 gramų sviesto
  • 10 gramų kepimo miltelių
  • 1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus
  • 1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus (kremui)
  • 350 gramų maskarponės sūrio (kremui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pieną užvirinti, nuimti nuo ugnies ir sudėti į jį aguonas.
    Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
    Sumaišyti miltus su druska, kepimo milteliais ir išsijoti.
    Ištrinti minkštą sviestą su 250 g cukraus ir vaniliniu cukrumi, sudėti miltų mišinį ir viską gerai išmaišyti.
    Tada supilti pieną su aguonomis ir dar kartą gerai išmaišyti.
    Baltymus išplakti su likusiu cukrumi iki putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
    Sukrėsti tešlą į formą ir kepti apie 1 val.
    Kremas: suplakti mascarponę su cukraus pudra, suberti kapučino pakelį ir vanilinį cukrų.
    Atvėsusį paplotį perpjauti per pusę ir pertepti kremu.
    Papuošti tortą savo nuožiūra.
    Aš padariau šokoladines plaštakes: ištirpinau šokoladą ir su kulinariniu špricu ant kepimo popieriaus išliejau drugelius. Kai šokoladas pamažu pradėjo stingti, įdėjau popierių į knygą ir šiek tiek sulenkiau. Knygą padėjau į šaldytuvą 30 min.

Autorius: Tamara

INGREDIENTAI:

  • 120 gramų aguonų
  • 250 gramų cukraus pudros (kremui)
  • 300 gramų cukraus
  • 3 vienetai kiaušinių (baltymai)
  • 300 gramų kvietinių miltų
  • 250 mililitrų pieno
  • šiek tiek druskos
  • 180 gramų sviesto
  • 10 gramų kepimo miltelių
  • 1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus
  • 1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus (kremui)
  • 350 gramų maskarponės sūrio (kremui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pieną užvirinti, nuimti nuo ugnies ir sudėti į jį aguonas.
    Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
    Sumaišyti miltus su druska, kepimo milteliais ir išsijoti.
    Ištrinti minkštą sviestą su 250 g cukraus ir vaniliniu cukrumi, sudėti miltų mišinį ir viską gerai išmaišyti.
    Tada supilti pieną su aguonomis ir dar kartą gerai išmaišyti.
    Baltymus išplakti su likusiu cukrumi iki putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
    Sukrėsti tešlą į formą ir kepti apie 1 val.
    Kremas: suplakti mascarponę su cukraus pudra, suberti kapučino pakelį ir vanilinį cukrų.
    Atvėsusį paplotį perpjauti per pusę ir pertepti kremu.
    Papuošti tortą savo nuožiūra.
    Aš padariau šokoladines plaštakes: ištirpinau šokoladą ir su kulinariniu špricu ant kepimo popieriaus išliejau drugelius. Kai šokoladas pamažu pradėjo stingti, įdėjau popierių į knygą ir šiek tiek sulenkiau. Knygą padėjau į šaldytuvą 30 min.

Autorius: Tamara

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų