Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 400 gramų moliūgų
  • 500 gramų mesos (malta)
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 0.5 galvos svogūnų
  • 1 žiupsnelis druskos
  • šiek tiek pipirai
  • Padažui:
  • 1 galva svogūnų
  • 1 vienetas morkų
  • 4 vienetai pomidorų pastos
  • 100 mililitrų grietinėlės
  • 1 arbatinis šaukštelis krakmolo
  • 3 žiupsneliai druskos
  • šiek tiek pipirai

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 400 gramų moliūgų
  • 500 gramų mesos (malta)
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 0.5 galvos svogūnų
  • 1 žiupsnelis druskos
  • šiek tiek pipirai
  • Padažui:
  • 1 galva svogūnų
  • 1 vienetas morkų
  • 4 vienetai pomidorų pastos
  • 100 mililitrų grietinėlės
  • 1 arbatinis šaukštelis krakmolo
  • 3 žiupsneliai druskos
  • šiek tiek pipirai

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 8

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Moliūgo minkštimą sutarkuoti burokine trintuve. Labai smulkiai supjaustyti puse svogūno. Viską sumaišyti su malta mėsa (jautiena ar kiauliena, žiūrint, ką jūs labiau mėgstate), įmušti kiaušinį ir pagardinti druska ir pipirais.
  2. Suformuoti mėsos kukulius (man jų gavosi 16 vnt.) ir sudėti į kepimo formą, skirtą kepti orkaitėje.
  3. Padažą tefteliams pradėti gaminti keptuvėje. Pakepinti svogūną ir tarkuotą morką. Po kelių minučių sudėti blanširuotus smulkiai pjaustytus pomidorus. Supilti grietinėlę. Krakmolą atskiesti vandeniu ir taip pat supilti į padažą. Pabarstyti druskos, pipirų pagal savo skonį ir leisti, kad padažas užvirtų ir supilti ant kukulių. Kepti 40 - 45 min. +200°C temperatūroje.

    Iš kokios mėsos bepagamintumėte tokius teftelius,moliūgo dėka, jie gaunasi labai minkšti, lyg sufle. Labai tinka vaikučiams.

    Skanaus!

Autorius: Jūratė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų