Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

S-A-R. Saldu. Aštru. Rūgštu. Štai kaip galima apibūdinti šitą patiekalą. Čili pipiro nereikia bijoti, nes jo beveik nesijaučia- netgi galima dėti daugiau, jei nori aštresnio skonio.

REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 500 gramų vištos filė
  • 250 gramų ryžių
  • 250 gramų sparaginių pupelių
  • 1 vienetas raudonosios paprikos
  • 1 vienetas žaliųjų citrinų
  • 1 vienetas aitriųjų paprikų
  • 1 skiltelė česnakų
  • 2 valgomieji šaukštai graikinių riešutų aliejaus
  • 2 valgomieji šaukštai sojos padažo
  • 1 valgomasis šaukštas rudojo cukraus
  • 2 arbatiniai šaukšteliai malto imbiero

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

Porcijų skaičius: 2

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Supjaustyti vištieną mažais kubeliais, šparagines pupeles ir paprikas trumpais šiaudeliais, susmulkinti aitriąją papriką ir česnaką labai mažais gabaliukais.
  2. Mėsos gabaliukus pavolioti graikinių riešutų aliejuje, sudėti į skardą. Įkaitinti orkaitę iki 180 C laipsnių ir kepti apie 40 min. Ji bus apskrudusi ir kietesnė.
  3. Kol mėsa kepa, išvirti ryžius, ryžius išvirti ne iki galo. Turi likti šiek tiek vandens. Į puodą su ryžiais sudėti iškeptą mėsą.
  4. Į keptuvę įpilti aliejaus, pakepti paprikas ir šparagines pupeles. Supilti sojų padažą, maltą imbierą, susmulkintą česnaką, rudąjį cukrų ir keletą minučių pakepti, kol paprikos ir pupelės suminkštės. Baigus kepti, visą keptuvės turinį perkelti į puodą su ryžiais ir mėsa. Tuomet dar keletą minučių patroškinti.
  5. Patiekti su žaliosios citrinos griežinėliais. Tiekiant skanu truputėlį jų sulčių išspausti ant ryžių.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų