Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • šiek tiek kalendrų
  • 2 vienetai obuolių (nulupti, riekėmis supjaustyti)
  • šiek tiek petražolių (papuošimui)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai garstyčių
  • 100 gramų svogūnų (laiškai)
  • 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
  • 5 vienetai kiaulės nugarinės (gabalėliai)
  • 1 valgomasis šaukštas aliejaus
  • 1 stiklinė sultinio (daržovių)
  • 2 stiklinės grybų (riekėmis pjaustyti)
  • 0.5 stiklinės sidro (sausas)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kiaulieną pabarstome druska ir malta kalendra. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir 5 min. pakepiname kiaulieną, kol gražiai paruduos iš abiejų pusių. Sudedame mėsą į troškintuvą. Į keptuvę dedame svogūnų laiškus, grybus ir apie 5 min. lengvai pakepame, kol suminkštės. Įberiame 1 valgomą šaukštą miltų, lėtai maišydami supilame sultinį, sidrą, dedame garstyčias ir pipirus. Viską įkaitiname iki virimo ir dar 2-3 min. maišydami paverdame, kol masė sutirštės.
    Įkaitiname orkaitę iki 210 C .
    Ant kiaulienos sudedame obuolių riekeles, apipilame padažu ir uždengiame. Troškiname orkaitėje apie 45 min. kol mėsa taps visiškai minkšta. Papuošiame petražolių šakelėmis ir patiekiame su bulvėmis.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų