Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek citrinų (žievelės padžiovintos)
  • 3 valgomieji šaukštai cukraus
  • šiek tiek cukraus (milteliai, šokolado skonio (Dan Sukker))
  • 2 valgomieji šaukštai kakavos
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 300 gramų kvietinių miltų
  • 3 valgomieji šaukštai raudonojo vyno
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos
  • 300 gramų grietinės
  • 1 valgomasis šaukštas prieskonių (vyno)
  • 300 gramų uogienės (vyšnių)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kiaušinius išplakti su cukrumi, grietinę su soda ir viską išmaišyti.
    Vyno prieskonius pakaitinti vyne, bet neužvirti, supilti į vyšnių uogienę ir išmaišyti.
    Po to vyšnių masę sukrėsti į kiaušinių bei grietinės plakinį ir permaišyti.
    Tuomet nedideliame kiekyje miltų išmaišyti kakavą ir įmaišyti į masę.
    Toliau, maišant, atsargiai pilti miltus. Tikslų miltų kiekį nurodyti sunku, nes nelygu, kokio skystumo būna uogienė. Bet jų pilti tiek, kad tešla būtų dar maišoma šaukštu, bet, tuo pačiu, skystoka.
    Įdėti smulkintų citrinos žievelių.
    Supilti į aliejuotą skardą ir pašauti į iki 180 laipsnių temperatūros pakaitintą orkaitę.
    Iškepa maždaug per 20 min.
    Tuomet pravėsusį kepinį aptepti Dansukker šokolado skonio cukraus miltelių mase, paruošta pagal instrukciją ant pakuotės.
    Galima dar papuošti kokoso drožlėmis.
    Skanaus.

Autorius: Regina Račkauskienė

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek citrinų (žievelės padžiovintos)
  • 3 valgomieji šaukštai cukraus
  • šiek tiek cukraus (milteliai, šokolado skonio (Dan Sukker))
  • 2 valgomieji šaukštai kakavos
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 300 gramų kvietinių miltų
  • 3 valgomieji šaukštai raudonojo vyno
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos
  • 300 gramų grietinės
  • 1 valgomasis šaukštas prieskonių (vyno)
  • 300 gramų uogienės (vyšnių)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kiaušinius išplakti su cukrumi, grietinę su soda ir viską išmaišyti.
    Vyno prieskonius pakaitinti vyne, bet neužvirti, supilti į vyšnių uogienę ir išmaišyti.
    Po to vyšnių masę sukrėsti į kiaušinių bei grietinės plakinį ir permaišyti.
    Tuomet nedideliame kiekyje miltų išmaišyti kakavą ir įmaišyti į masę.
    Toliau, maišant, atsargiai pilti miltus. Tikslų miltų kiekį nurodyti sunku, nes nelygu, kokio skystumo būna uogienė. Bet jų pilti tiek, kad tešla būtų dar maišoma šaukštu, bet, tuo pačiu, skystoka.
    Įdėti smulkintų citrinos žievelių.
    Supilti į aliejuotą skardą ir pašauti į iki 180 laipsnių temperatūros pakaitintą orkaitę.
    Iškepa maždaug per 20 min.
    Tuomet pravėsusį kepinį aptepti Dansukker šokolado skonio cukraus miltelių mase, paruošta pagal instrukciją ant pakuotės.
    Galima dar papuošti kokoso drožlėmis.
    Skanaus.

Autorius: Regina Račkauskienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų