Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 150 gramų cukraus (rudais, šokoladiniam pudingui)
  • 190 gramų cukraus (rudasis, šokoladiniam įdarui)
  • 3 valgomieji šaukštai kakavos (šokoladiniam pudingui)
  • 50 mililitrų kavos (espresso kavos, kambario temperatūros, šokoladiniam įdarui)
  • 2 valgomieji šaukštai kavos (tirpi, šokoladiniam įdarui)
  • 3 valgomieji šaukštai krakmolo (kukurūzų, šokoladiniam pudingui)
  • 6 vienetai kiaušinių (šokoladiniam įdarui)
  • 4 vienetai kiaušinių (tryniai, šokoladiniam pudingui)
  • 500 mililitrų pieno (šokoladiniam pudingui)
  • 430 gramų sausainių (šokoladiniai, torto pagrindui)
  • 100 gramų juodojo šokolado (šokoladiniam įdarui)
  • 90 gramų juodojo šokolado (šokoladiniam pudingui)
  • 1/4 arbatinio šaukštelio druskos (šokoladiniam įdarui)
  • 1/4 arbatinio šaukštelio druskos (šokoladiniam pudingui)
  • 100 gramų sviesto (šokoladiniam įdarui)
  • 3 valgomieji šaukštai sviesto (šokoladiniam pudingui)
  • 125 gramai sviesto (torto pagrindui)
  • 1 valgomasis šaukštas romo (tamsus, šokoladiniam įdarui)
  • 20 gramų vanilinio cukraus (šokoladiniam įdarui)
  • 10 gramų vanilinio cukraus (šokoladiniam pudingui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Šokoladiniam pudingui dar reikės 2 šaukštų citrinos sulčių.

    Tai tortas - šokoladinė bomba. Ypatingai skanu jį valgyti su su plakta grietinėle.
    1. TORTO PAGRINDAS. Jam naudojame trintuvu smulkiai sutrupintus šokoladinius sausainius (pvz., "Selga"). Pilame į juos tirpintą sviestą ir gerai išmaišome. Pasiruošiame kepimo formą 26 cm diametro nuimamais kraštais ir įklojame į ją kepimo popierių. Sausainių masę suberiame į kepimo formą, paskleidžiame ir suformuojame pyrago dugną ir kraštelius, spaudžiant masę šaukštu ar tiesiog ranka.
    2.ŠOKOLADINIS ĮDARAS. Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 185 ° C. Sviestą ir šokoladą ištirpinkite vandens garų vonelėje.
    3.Į nedidelį atskirą dubenėlį supilkite paruoštą ir atvėsintą kambario temperatūros espresso kavą, romą, suberkite tirpios kavos miltelius, vanilinį cukrų ir druską. Gautą kavos - romo masę gerai išmaišykite šluotele ir atidėkite į šalį.
    4. Šešis kiaušinius padalinkite į trynius ir baltymus. Trynius su cukrumi gerai išplakite. Į juos supilkite kavos - romo masę. Atidėkite.
    5. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Atsargiai įmaišykite į juos ištirpintą šokoladą su sviestu.
    6. Abi kiaušinių mases sujunkite į vieną, gerai išmaišykite ir supilkite į torto pagrindą. Kepkite apie 40 min., o po to, gerai jį atvėsinkite, ne nuimdami kepimo formos kraštų.
    7. ŠOKOLADINIS PUDINGAS. Kol kepa visos pagrindinės torto dalys, paruoškime užpilą – pudingą. Viename puodelyje ištirpiname sviestą ir šokoladą. Į kitą ne didelį puodą sudedame cukrų, kakao miltelius, krakmolą ir žiupsnelį druskos, gerai išmaišome, pastatome ant ne karštos ugnies ir įmaišome 4 trynius. Labai intensyviai plakame šluotele 1 - 2 min. Nesustodami plakti, lėtai pilame pieną.Maždaug po 40 sek. masė sutirštės. Skoniui pagerinti įlašinkime šiek tiek citrinos. Šokoladinis pudingas paruoštas. Prieš tepant jį ant torto, būtinai 3 val. palaikykite jį šaldytuve.
    8. Baigiamasis etapas. Kai pagrindinės torto dalys gerai atvėso, o pudingas sustingo, užtepkite jį ant torto. Sluoksnis turi būti storas. Po to tortą laikykite šaldytuve mažiausiai 10 val. Papuoškite tortą savo nuožiūra. Skanaus!

Autorius: Jūratė Mlečkienė

INGREDIENTAI:

  • 150 gramų cukraus (rudais, šokoladiniam pudingui)
  • 190 gramų cukraus (rudasis, šokoladiniam įdarui)
  • 3 valgomieji šaukštai kakavos (šokoladiniam pudingui)
  • 50 mililitrų kavos (espresso kavos, kambario temperatūros, šokoladiniam įdarui)
  • 2 valgomieji šaukštai kavos (tirpi, šokoladiniam įdarui)
  • 3 valgomieji šaukštai krakmolo (kukurūzų, šokoladiniam pudingui)
  • 6 vienetai kiaušinių (šokoladiniam įdarui)
  • 4 vienetai kiaušinių (tryniai, šokoladiniam pudingui)
  • 500 mililitrų pieno (šokoladiniam pudingui)
  • 430 gramų sausainių (šokoladiniai, torto pagrindui)
  • 100 gramų juodojo šokolado (šokoladiniam įdarui)
  • 90 gramų juodojo šokolado (šokoladiniam pudingui)
  • 1/4 arbatinio šaukštelio druskos (šokoladiniam įdarui)
  • 1/4 arbatinio šaukštelio druskos (šokoladiniam pudingui)
  • 100 gramų sviesto (šokoladiniam įdarui)
  • 3 valgomieji šaukštai sviesto (šokoladiniam pudingui)
  • 125 gramai sviesto (torto pagrindui)
  • 1 valgomasis šaukštas romo (tamsus, šokoladiniam įdarui)
  • 20 gramų vanilinio cukraus (šokoladiniam įdarui)
  • 10 gramų vanilinio cukraus (šokoladiniam pudingui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Šokoladiniam pudingui dar reikės 2 šaukštų citrinos sulčių.

    Tai tortas - šokoladinė bomba. Ypatingai skanu jį valgyti su su plakta grietinėle.
    1. TORTO PAGRINDAS. Jam naudojame trintuvu smulkiai sutrupintus šokoladinius sausainius (pvz., "Selga"). Pilame į juos tirpintą sviestą ir gerai išmaišome. Pasiruošiame kepimo formą 26 cm diametro nuimamais kraštais ir įklojame į ją kepimo popierių. Sausainių masę suberiame į kepimo formą, paskleidžiame ir suformuojame pyrago dugną ir kraštelius, spaudžiant masę šaukštu ar tiesiog ranka.
    2.ŠOKOLADINIS ĮDARAS. Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 185 ° C. Sviestą ir šokoladą ištirpinkite vandens garų vonelėje.
    3.Į nedidelį atskirą dubenėlį supilkite paruoštą ir atvėsintą kambario temperatūros espresso kavą, romą, suberkite tirpios kavos miltelius, vanilinį cukrų ir druską. Gautą kavos - romo masę gerai išmaišykite šluotele ir atidėkite į šalį.
    4. Šešis kiaušinius padalinkite į trynius ir baltymus. Trynius su cukrumi gerai išplakite. Į juos supilkite kavos - romo masę. Atidėkite.
    5. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Atsargiai įmaišykite į juos ištirpintą šokoladą su sviestu.
    6. Abi kiaušinių mases sujunkite į vieną, gerai išmaišykite ir supilkite į torto pagrindą. Kepkite apie 40 min., o po to, gerai jį atvėsinkite, ne nuimdami kepimo formos kraštų.
    7. ŠOKOLADINIS PUDINGAS. Kol kepa visos pagrindinės torto dalys, paruoškime užpilą – pudingą. Viename puodelyje ištirpiname sviestą ir šokoladą. Į kitą ne didelį puodą sudedame cukrų, kakao miltelius, krakmolą ir žiupsnelį druskos, gerai išmaišome, pastatome ant ne karštos ugnies ir įmaišome 4 trynius. Labai intensyviai plakame šluotele 1 - 2 min. Nesustodami plakti, lėtai pilame pieną.Maždaug po 40 sek. masė sutirštės. Skoniui pagerinti įlašinkime šiek tiek citrinos. Šokoladinis pudingas paruoštas. Prieš tepant jį ant torto, būtinai 3 val. palaikykite jį šaldytuve.
    8. Baigiamasis etapas. Kai pagrindinės torto dalys gerai atvėso, o pudingas sustingo, užtepkite jį ant torto. Sluoksnis turi būti storas. Po to tortą laikykite šaldytuve mažiausiai 10 val. Papuoškite tortą savo nuožiūra. Skanaus!

Autorius: Jūratė Mlečkienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų