Baltymus su cukrumi išplakti iki standžių baltų putų, sudėti krakmolą ir viską gerai išmaišyti. Masę sudėti į konditerinį maišelį ir išspausti ant kepimo popieriumi išklotos skardos „gniūžteles“. Kepti iki 100 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą. Atvėsinti, ant kiekvienos uždėti po gabaliuką uogienės ir patiekti. Skanaus.
Autorius: Kornelija
INGREDIENTAI:
0.5 stiklinės cukraus
2 stiklinės krakmolo
15 vienetų kiaušinių (baltymai)
150 gramų uogienės (želė konsistencijos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Baltymus su cukrumi išplakti iki standžių baltų putų, sudėti krakmolą ir viską gerai išmaišyti. Masę sudėti į konditerinį maišelį ir išspausti ant kepimo popieriumi išklotos skardos „gniūžteles“. Kepti iki 100 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą. Atvėsinti, ant kiekvienos uždėti po gabaliuką uogienės ir patiekti. Skanaus.