Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 valgomieji šaukštai aviečių (sultys)
  • 3 vienetai gvazdikėlių
  • 2 vienetai juodųjų pipirų
  • 2 valgomieji šaukštai juodųjų serbentų (sultys)
  • 1 arbatinis šaukštelis krakmolo
  • 1 vienetas svogūnų
  • 125 gramai kiaulės lašinių
  • 1 vienetas juodos duonos (plutelė)
  • 1 stiklinė raudonojo vyno
  • šiek tiek druskos
  • 250 gramų sviesto
  • 1 stiklinė sultinio
  • 4 vienetai kadagio uogų
  • 5 kilogramai šernienos (kumpis)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kumpio oda nulupama, mėsa išmušama, ištrinama druska ir prismaigstoma juostelėmis supjaustytų lašinių.
    Įdėjus į skardą, kumpis apipilamas ištirpintu sviestu, įdedamas supjaustytas svogūnas ir apibarstoma prieskoniais.
    Kepamas 2—2,5 valandos 200 laipsnių temperatūros orkaitėje, palaistant vynu, sultiniu ir kepsnio sultimis.
    Kad kepsnio padažas būtų tirštesnis, į jį įdedama duonos pluta.
    Iškepęs kumpis atvėsinamas, likęs padažas perkošiamas, supilamas šaltame vandenyje ištirpintas bulvių krakmolas ir maišant užvirinamas.
    Padažas pasūdomas, supilamos aviečių bei serbentų sultys ir šiuo padažu užpilamas kepsnys.
    Kepsnys supjaustomas, sudedamas į lėkštę ir atskirai paduodamas likęs padažas.
    Skanaus.

Autorius: Vida

INGREDIENTAI:

  • 2 valgomieji šaukštai aviečių (sultys)
  • 3 vienetai gvazdikėlių
  • 2 vienetai juodųjų pipirų
  • 2 valgomieji šaukštai juodųjų serbentų (sultys)
  • 1 arbatinis šaukštelis krakmolo
  • 1 vienetas svogūnų
  • 125 gramai kiaulės lašinių
  • 1 vienetas juodos duonos (plutelė)
  • 1 stiklinė raudonojo vyno
  • šiek tiek druskos
  • 250 gramų sviesto
  • 1 stiklinė sultinio
  • 4 vienetai kadagio uogų
  • 5 kilogramai šernienos (kumpis)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kumpio oda nulupama, mėsa išmušama, ištrinama druska ir prismaigstoma juostelėmis supjaustytų lašinių.
    Įdėjus į skardą, kumpis apipilamas ištirpintu sviestu, įdedamas supjaustytas svogūnas ir apibarstoma prieskoniais.
    Kepamas 2—2,5 valandos 200 laipsnių temperatūros orkaitėje, palaistant vynu, sultiniu ir kepsnio sultimis.
    Kad kepsnio padažas būtų tirštesnis, į jį įdedama duonos pluta.
    Iškepęs kumpis atvėsinamas, likęs padažas perkošiamas, supilamas šaltame vandenyje ištirpintas bulvių krakmolas ir maišant užvirinamas.
    Padažas pasūdomas, supilamos aviečių bei serbentų sultys ir šiuo padažu užpilamas kepsnys.
    Kepsnys supjaustomas, sudedamas į lėkštę ir atskirai paduodamas likęs padažas.
    Skanaus.

Autorius: Vida

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų