Žuvį atšildyti, nuplauti ir nusausinti. Padėti ant aliejumi pateptos skardos, užberti 0,5 šaukštelio druskos ir kepti 190 laipsnių orkaitėje apie 30 min. Iškeptą žuvį atvėsinti. Svogūną supjaustyti pusžiedžiais, užpilti actu ir karštu vandeniu. Pamarinuoti 20 min. Bulves supjaustyti skiltelėmis. Žuvį supjaustyti stambokais gabaliukais. Sumaištyti bulves, svogūnus ir žuvį su majonezu. Pasūdyti. Pomidorus, supjaustytus skiltelėmis, sudėti į salotas prieš patiekiant ant stalo. Galima paskaninti česnaku, aštriais pipirais.
Autorius: Eglužė
INGREDIENTAI:
3 vienetai bulvių (virtos, su lupenomis)
3 vienetai pomidorų pastos
1 vienetas svogūnų
1 valgomasis šaukštas saulėgrąžų aliejaus
1 valgomasis šaukštas acto
3 valgomieji šaukštai majonezo
1 arbatinis šaukštelis druskos
500 gramų žuvies (pangasijos filė)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Žuvį atšildyti, nuplauti ir nusausinti. Padėti ant aliejumi pateptos skardos, užberti 0,5 šaukštelio druskos ir kepti 190 laipsnių orkaitėje apie 30 min. Iškeptą žuvį atvėsinti. Svogūną supjaustyti pusžiedžiais, užpilti actu ir karštu vandeniu. Pamarinuoti 20 min. Bulves supjaustyti skiltelėmis. Žuvį supjaustyti stambokais gabaliukais. Sumaištyti bulves, svogūnus ir žuvį su majonezu. Pasūdyti. Pomidorus, supjaustytus skiltelėmis, sudėti į salotas prieš patiekiant ant stalo. Galima paskaninti česnaku, aštriais pipirais.