Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tai dar vienas mano šedevras, kurio skonis mane pavergė. Ir lengva, ir sotu. Ir saldu, ir rūgštu. Tiesiog tobula vakarienė.

REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 500 gramų vištos filė
  • 400 gramų saldžiarūgščio padažo (naudojau su ananasais)
  • 3 vienetai morkų
  • 1 vienetas ilgavaisių agurkų
  • 3 valgomieji šaukštai rapsų aliejaus
  • 2 vienetai svogūnų laiškų
  • 2 skiltelės česnakų
  • 1 saujelė kalendrų
  • 2 žiupsneliai grūsti juodieji pipirai
  • šiek tiek druskos

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

Porcijų skaičius: 2

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Vištieną supjaustyti plonomis juostelėmis, morkas ir agurką - plonais šiaudeliais, susmulkinti česnaką. Galite smulkinti daržovių pjaustykle - bus greičiau.
  2. Gilesnėje keptuvėje įkaitinti aliejų, suberti mėsą ir apkepti. Tuomet į puodą supilti saldžiarūgštį padažą ir ten suberti iškeptą mėsą.
  3. Keptuvėje pakepti morkas ir agurkus, pagardinti susmulkintu česnaku ir grūstais juodaisiais pipirais bei druska. Kepti tik tiek, kad per daug nesuminkštėtų - jie turi išlikti traškūs.
  4. Kai morkos ir agurkai apkeps, juos suberti į puodą su padažu ir mėsa. Tuomet užvirti puodą ir įberti susmulkintos kalendros ir svogūnų laiškų. Apie 10-15min. pavirti. Per tą laiką galima išsivirti ryžius.
  5. Patiekti kartu su ryžiais. Papuošti kalendros lapeliu.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų