Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tobulas ir lengvas, kaip oras morengas. Patiks net ir nemegstantiems

INGREDIENTAI:

  • Tešlai:
  • 3 vienetai kiaušinių baltymų
  • 110 gramų cukraus pudros
  • Kremui:
  • 200 gramų graikiško jogurto
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus (arba saldiklis)
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės esencijos
  • Papuošimui:
  • 4 vienetai kivių
  • 100 gramų besėklių vynuogių
  • 1 vienetas mangų
  • 1 žiupsnelis mėtų

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 8

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Ikaitinkite orkaitę 160 laipsnių (jei orkaitė dujinė - 140 laipsnių). Paruoškite kepimo skardą - įtieskite kepimo popierių.
  2. Supilkite kiaušinio baltymus į stiklinį indą, beplakant vidutiniu greičiu, po truputi berkite cukraus pudrą. Padidinkite greitį ir plakite, kol masė sutirštės iki standumo.
  3. Naudodami metalinį šaukštą, gautą masę pilkite ant kepimo popieriaus ir suformuokite cilindro formą.
  4. Sumažiname temperatūrą iki 110 laipsnių (90 laipsnių, jei viryklė dujinė).
  5. Kepame 2 valandas arba kol morengas įgaus lengvą kavos atspalvį.
  6. Išjunkite, palaukite kol atvės (apie 1 valandą).
  7. Kol morengas vėsta, į dubenėlį supilame jogurtą, vaniles ekstraktą, suberiame cukrų ir suplakame.
  8. Kremą tolygiai tepame ant jau pravesusio morengo.
  9. Supjaustome vaisius kubeliais, o vynuoges perpus ir barstome ant jogurto kremo sluoksnio, papuošiame smulkintais mėtų lapais.

Autorius: Lina Gudžiunaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų