tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 250 gramų cukraus
  • 350 gramų medaus
  • 5 vienetai kiaušinių
  • 4 stiklinės kvietinių miltų
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 300 mililitrų aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Iš kiaušinių, miltų, pieno, 2 arbatinių šaukštelių cukraus, druskos užminkyti tešlą. Tešla turi būti panaši į koldūnų tešlą pagal minkštumą. Palikti 1 val. uždengus šiek tiek drėgnu rankšluosčiu.
    Tešlą iškočioti į 1 cm storio gabalą ir supjaustyti į labai mažus kubelius.
    Į įkaitintą aliejų nedidelėmis porcijomis dedame tešlos gabaliukus ir kepame, kol taps gražios auksinės spalvos. Iškeptus sudedame į gilų indą.
    Iš 250 g cukraus ir medaus ruošiame sirupą. Ant vidutinės ugnies kaitiname medų, palaipsniui beriame cukrų ir maišome, kol cukrus visiškai ištirps.
    Karštą sirupą pilame į indą su tešlos gabaliukais ir gerai, bet atsargiai sumaišome. Tada iš gautos masės rankomis, sudrėkintomis šaltu vandeniu, ant plokščios lėkštės lipdome saldžiąją piramidę.

Autorius: Olga

INGREDIENTAI:

  • 250 gramų cukraus
  • 350 gramų medaus
  • 5 vienetai kiaušinių
  • 4 stiklinės kvietinių miltų
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 300 mililitrų aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Iš kiaušinių, miltų, pieno, 2 arbatinių šaukštelių cukraus, druskos užminkyti tešlą. Tešla turi būti panaši į koldūnų tešlą pagal minkštumą. Palikti 1 val. uždengus šiek tiek drėgnu rankšluosčiu.
    Tešlą iškočioti į 1 cm storio gabalą ir supjaustyti į labai mažus kubelius.
    Į įkaitintą aliejų nedidelėmis porcijomis dedame tešlos gabaliukus ir kepame, kol taps gražios auksinės spalvos. Iškeptus sudedame į gilų indą.
    Iš 250 g cukraus ir medaus ruošiame sirupą. Ant vidutinės ugnies kaitiname medų, palaipsniui beriame cukrų ir maišome, kol cukrus visiškai ištirps.
    Karštą sirupą pilame į indą su tešlos gabaliukais ir gerai, bet atsargiai sumaišome. Tada iš gautos masės rankomis, sudrėkintomis šaltu vandeniu, ant plokščios lėkštės lipdome saldžiąją piramidę.

Autorius: Olga

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų