• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 60 gramų cukraus pudros
  • 100 gramų ryžių
  • 300 gramų vyšnių
  • 150 mililitrų pieno
  • 150 mililitrų vandens
  • 100 mililitrų grietinėlės (riebi)
  • 12 gramų želatinos
  • šiek tiek mėtų (lapeliai)
  • 1 vienetas vanilinio cukraus (pakelis)
  • 300 gramų vaisių (abrikosai, persikai, obuoliai, kriaušės)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Užvirinkite pieną su 150 ml vandens.
    Suberkite ryžius, užvirinkite ir dar 30 min. kaitinkite ant nestiprios ugnies. Įberkite 10 g cukraus pudros, vanilinį cukrų, 5 šaukštus grietinėlės, išmaišykite ir nukaiskite.
    Į ataušintą gautą košę įmaišykite išbrinkintą bei karšto vandens vonelėje ištirpintą želatiną ir pastatykite šaltai.
    Sumaišykite citrinų sultis bei 2 šaukštus cukraus pudros ir maišant pakaitinkite, kad pasidarytų sirupas.
    Vaisius supjaustykite kubeliais.
    Į košę įmaišykite standžiai suplaktą likusią grietinėlę, vaisius ir citrinų sirupą. Košę sukrėskite į formeles ir padėkite šaltai, kad sustingtų.
    Uogas sutrinkite į tyrę, sumaišykite su cukrumi ir padalykite į serviravimo lėkštes.
    Kad lengviau būtų galima išimti desertus, formelių dugną kelias sekundes įmerkite į karštą vandenį ir iš formelių išimtus desertus sudėkite į lėkštes ant trintų uogų tyrės.
    Skanėstą papuoškite vaisių griežinėliais, mėtomis.
    Skanaus.

Autorius: Nastiušha

INGREDIENTAI:

  • 60 gramų cukraus pudros
  • 100 gramų ryžių
  • 300 gramų vyšnių
  • 150 mililitrų pieno
  • 150 mililitrų vandens
  • 100 mililitrų grietinėlės (riebi)
  • 12 gramų želatinos
  • šiek tiek mėtų (lapeliai)
  • 1 vienetas vanilinio cukraus (pakelis)
  • 300 gramų vaisių (abrikosai, persikai, obuoliai, kriaušės)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Užvirinkite pieną su 150 ml vandens.
    Suberkite ryžius, užvirinkite ir dar 30 min. kaitinkite ant nestiprios ugnies. Įberkite 10 g cukraus pudros, vanilinį cukrų, 5 šaukštus grietinėlės, išmaišykite ir nukaiskite.
    Į ataušintą gautą košę įmaišykite išbrinkintą bei karšto vandens vonelėje ištirpintą želatiną ir pastatykite šaltai.
    Sumaišykite citrinų sultis bei 2 šaukštus cukraus pudros ir maišant pakaitinkite, kad pasidarytų sirupas.
    Vaisius supjaustykite kubeliais.
    Į košę įmaišykite standžiai suplaktą likusią grietinėlę, vaisius ir citrinų sirupą. Košę sukrėskite į formeles ir padėkite šaltai, kad sustingtų.
    Uogas sutrinkite į tyrę, sumaišykite su cukrumi ir padalykite į serviravimo lėkštes.
    Kad lengviau būtų galima išimti desertus, formelių dugną kelias sekundes įmerkite į karštą vandenį ir iš formelių išimtus desertus sudėkite į lėkštes ant trintų uogų tyrės.
    Skanėstą papuoškite vaisių griežinėliais, mėtomis.
    Skanaus.

Autorius: Nastiušha

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų