300 gramų vaisių (abrikosai, persikai, obuoliai, kriaušės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Užvirinkite pieną su 150 ml vandens. Suberkite ryžius, užvirinkite ir dar 30 min. kaitinkite ant nestiprios ugnies. Įberkite 10 g cukraus pudros, vanilinį cukrų, 5 šaukštus grietinėlės, išmaišykite ir nukaiskite. Į ataušintą gautą košę įmaišykite išbrinkintą bei karšto vandens vonelėje ištirpintą želatiną ir pastatykite šaltai. Sumaišykite citrinų sultis bei 2 šaukštus cukraus pudros ir maišant pakaitinkite, kad pasidarytų sirupas. Vaisius supjaustykite kubeliais. Į košę įmaišykite standžiai suplaktą likusią grietinėlę, vaisius ir citrinų sirupą. Košę sukrėskite į formeles ir padėkite šaltai, kad sustingtų. Uogas sutrinkite į tyrę, sumaišykite su cukrumi ir padalykite į serviravimo lėkštes. Kad lengviau būtų galima išimti desertus, formelių dugną kelias sekundes įmerkite į karštą vandenį ir iš formelių išimtus desertus sudėkite į lėkštes ant trintų uogų tyrės. Skanėstą papuoškite vaisių griežinėliais, mėtomis. Skanaus.
Autorius: Nastiušha
INGREDIENTAI:
60 gramų cukraus pudros
100 gramų ryžių
300 gramų vyšnių
150 mililitrų pieno
150 mililitrų vandens
100 mililitrų grietinėlės (riebi)
12 gramų želatinos
šiek tiek mėtų (lapeliai)
1 vienetas vanilinio cukraus (pakelis)
300 gramų vaisių (abrikosai, persikai, obuoliai, kriaušės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Užvirinkite pieną su 150 ml vandens. Suberkite ryžius, užvirinkite ir dar 30 min. kaitinkite ant nestiprios ugnies. Įberkite 10 g cukraus pudros, vanilinį cukrų, 5 šaukštus grietinėlės, išmaišykite ir nukaiskite. Į ataušintą gautą košę įmaišykite išbrinkintą bei karšto vandens vonelėje ištirpintą želatiną ir pastatykite šaltai. Sumaišykite citrinų sultis bei 2 šaukštus cukraus pudros ir maišant pakaitinkite, kad pasidarytų sirupas. Vaisius supjaustykite kubeliais. Į košę įmaišykite standžiai suplaktą likusią grietinėlę, vaisius ir citrinų sirupą. Košę sukrėskite į formeles ir padėkite šaltai, kad sustingtų. Uogas sutrinkite į tyrę, sumaišykite su cukrumi ir padalykite į serviravimo lėkštes. Kad lengviau būtų galima išimti desertus, formelių dugną kelias sekundes įmerkite į karštą vandenį ir iš formelių išimtus desertus sudėkite į lėkštes ant trintų uogų tyrės. Skanėstą papuoškite vaisių griežinėliais, mėtomis. Skanaus.