Supilti į puodą 1 stiklinę pieno, užvirinti. Tada sudėti ryžius ir virti apie 20 min. ant silpnos ugnies. Pastoviai maišyti. Kiaušinius suplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, supilti į juos likusį pieną. Supilti gautą masę į ryžius ir dar virti 10 min. Padaryti apelsininį šokolado glajų: ištirpinti šokoladą ir sumaišyti su ketvirčio apelsino sultimis. Sukrėsti pudingą į desertinius indelius, papuošti glajumi ir atšaldyti šaldytuve.
Autorius: Aurelija
INGREDIENTAI:
1/4 vieneto apelsinų
0.5 stiklinės cukraus
200 gramų ryžių
3 vienetai kiaušinių
2 stiklinės pieno (3,2%)
50 gramų juodojo šokolado
šiek tiek vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Supilti į puodą 1 stiklinę pieno, užvirinti. Tada sudėti ryžius ir virti apie 20 min. ant silpnos ugnies. Pastoviai maišyti. Kiaušinius suplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, supilti į juos likusį pieną. Supilti gautą masę į ryžius ir dar virti 10 min. Padaryti apelsininį šokolado glajų: ištirpinti šokoladą ir sumaišyti su ketvirčio apelsino sultimis. Sukrėsti pudingą į desertinius indelius, papuošti glajumi ir atšaldyti šaldytuve.