Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Trynius suplakti su cukrumi. Plakti tol, kol masė pabals. Į trynių masę suberti miltus ir išmaišyti. Baltymus suplakti, įdėti krakmolą ir atsargiai įmaišyti į trynių masę. Skardą padengti kepimo popieriumi, patepti sviestu ir sukrėsti tešlą taip, kad sluoksnis būtų 1 cm storio. Kepti 12-15 min. Susukti paplotį, kol šiltas. Ant karštos vandens vonelės ištirpinti šokoladą, į šokoladą įpilti 5 šaukštelius grietinėlės. Likusią grietinėlę suplakti ir sumaišyti su šokoladine mase. Riešutus susmulkinti ir sudėti į šokoladinę masę kartu su 1 šaukšteliu cukraus pudros. Išmaišyti. Atsargiai atsukti paplotį ir ištepti kremu, vėl susukti. Apibarstyti cukraus pudra.
Autorius: Neda
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai cukraus pudros
100 gramų cukraus
20 gramų krakmolo
100 gramų lazdyno reišutų
4 vienetai kiaušinių (baltymai)
8 vienetai kiaušinių (tryniai)
80 gramų kvietinių miltų
200 mililitrų grietinėlės (35%)
100 gramų juodojo šokolado
50 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Trynius suplakti su cukrumi. Plakti tol, kol masė pabals. Į trynių masę suberti miltus ir išmaišyti. Baltymus suplakti, įdėti krakmolą ir atsargiai įmaišyti į trynių masę. Skardą padengti kepimo popieriumi, patepti sviestu ir sukrėsti tešlą taip, kad sluoksnis būtų 1 cm storio. Kepti 12-15 min. Susukti paplotį, kol šiltas. Ant karštos vandens vonelės ištirpinti šokoladą, į šokoladą įpilti 5 šaukštelius grietinėlės. Likusią grietinėlę suplakti ir sumaišyti su šokoladine mase. Riešutus susmulkinti ir sudėti į šokoladinę masę kartu su 1 šaukšteliu cukraus pudros. Išmaišyti. Atsargiai atsukti paplotį ir ištepti kremu, vėl susukti. Apibarstyti cukraus pudra.