Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Greitai pagaminamas, gardus ir sotus užkandis – štai tokį sumuštinį gigantą gausite gamindami pagal mano receptą. Sumuštinį galima laikyti šaldytuve keletą dienų, nuo to jis tampa tik skanesnis, nes visi skoniai ir sluoksniai persigeria. Duonos pluteles galite ir nupjauti jei norite, bet nėra būtina, skonio tai nekeičia.

REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 6 riekės forminės duonos
  • 0.5 vieneto karštai rūkyta skumbrė
  • 1 vienetas marinuotų agurkų (arba raugintų)
  • 0.5 vieneto svogūnų (mažo)
  • 3 valgomieji šaukštai majonezo (riebaus)
  • 1 žiupsnelis malti juodieji pipirai
  • 1 žiupsnelis džiovintų krapų

Paruošimo laikas: Apie 20 min.

Porcijų skaičius: 6

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Iš skumbrės atidžiai išrenkame kauliukus, susmulkiname ir sudedame į dubenį.
  2. Agurką ir svogūną smulkiai supjaustome, sumaišome su skumbre, įdedame majonezo, žiupsnį druskos, šiek tiek džiovintų krapų ir viską gerai išmaišome.
  3. Nupjauname po vieną kiekvienos riekės kraštą, sudedam dvi riekes suglaudžiant nupjautais kraštais, užtepame žuvies mišinio, dedame kitas dvi riekes, vėl žuvies mišinys, ir vėl duonos riekės.
  4. Sumuštinį suvyniojame į maistinę plėvelę, dedame į šaldytuvą pastovėti bent 1 h. Arba galite valgyti iš karto. Patiekiame supjaustę storesnėmis riekelėmis.

PATARIMAI:

Žuvį taip pat galima maišyti su susmulkintais kietai virtais kiaušiniais.

Baltą duoną galite pakeisti ir juoda duona.

Vietoje skumbrės (ne visi mėgsta skumbrės skonį) galite rinktis bet kokią kitą karšto rūkymo žuvį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų