Gerai išmaišykite sutrupintą varškės sūrį, aliejų, 100 g cukraus, vanilinį cukrų, pieną ir 1 kiaušinį. Įsijokite su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir gerai išminkykite tešlą. Gautą tešlą supilkite į sviestu pateptą apvalią kepimo formą. Ant tešlos sudėkite nuplautas vyšnias (be kauliukų). Atskirai dubenyje sumaišykite grietinę, 3 kiaušinius, 100 g cukraus ir bulvių krakmolą. Pasigamintą kremą užpilkite ant tešlos ir vyšnių. Kepkite apie 50-60 min. 200 laipsnių temperatūroje. Iškepus palikite pyragą atvėsti formoje. Prieš patiekiant išimkite iš formos ir apibarstykite cukraus pudra. Skanaus.
Autorius: Gražina
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus pudros
200 gramų cukraus
2 valgomieji šaukštai krakmolo (bulvių)
1 kilogramas vyšnių (be kauliukų)
4 vienetai kiaušinių
350 gramų kvietinių miltų
6 valgomieji šaukštai pieno
5 valgomieji šaukštai aliejaus
0.5 stiklinės grietinės
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
200 gramų varškės sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Gerai išmaišykite sutrupintą varškės sūrį, aliejų, 100 g cukraus, vanilinį cukrų, pieną ir 1 kiaušinį. Įsijokite su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir gerai išminkykite tešlą. Gautą tešlą supilkite į sviestu pateptą apvalią kepimo formą. Ant tešlos sudėkite nuplautas vyšnias (be kauliukų). Atskirai dubenyje sumaišykite grietinę, 3 kiaušinius, 100 g cukraus ir bulvių krakmolą. Pasigamintą kremą užpilkite ant tešlos ir vyšnių. Kepkite apie 50-60 min. 200 laipsnių temperatūroje. Iškepus palikite pyragą atvėsti formoje. Prieš patiekiant išimkite iš formos ir apibarstykite cukraus pudra. Skanaus.