REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 50 gramų mielių
  • 150 mililitrų pieno
  • 4 valgomieji šaukštai cukraus
  • 5 valgomieji šaukštai grietinės
  • 100 mililitrų aliejaus
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 1.5 kilogramo miltai
  • 3 galvos svogūnų
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek pipirai
  • Įdarui:
  • 700 gramų kiaulienos (malta)

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 50 gramų mielių
  • 150 mililitrų pieno
  • 4 valgomieji šaukštai cukraus
  • 5 valgomieji šaukštai grietinės
  • 100 mililitrų aliejaus
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 1.5 kilogramo miltai
  • 3 galvos svogūnų
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek pipirai
  • Įdarui:
  • 700 gramų kiaulienos (malta)

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 12

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Į pašildytą (vos vos pašildytą) pieną įberiame 1 a.š. cukraus ir išmaišome, ten pat sudedam mieles ir vėl išmaišome. Paliekam šiltai, kad mielės pakiltų. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Sudedam grietinę, supilam aliejų - viską išmaišome. Tuo metu mūsų mielės jau turėtų pakilti, supilam į masę mieles ir viską išmaišome. Per sietelį suberiame miltus (tik ne visus iš karto, bet porcijomis). Išminkome tešlą. Ji turėtų kažkiek lipti prie rankų. Jei įbersite per daug miltų - pyragėliai bus "mediniai". Paliekame tešlą šiltai, kad pakiltų.
  2. Kol tešla kyla, gaminame įdarą: Svogūnus nulupam, supjaustom kubeliais ir pakepinam aliejuje, kol šiek tiek pakeis spalvą. Tuomet įdedam faršą ir pakepinam maišydami su svogūnais. Į kepimo indą dedam 1/2 visos tešlos, sudedam įdarą, ant viršaus likusią tešlą(galite formuoti gelytes, lapelius ir pan.) Pašuname į įkaitintą iki 200° temp. orkaitę. Kepam ~ 50 - 60 min.

    Skanaus.

Autorius: Julija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų