INGREDIENTAI:
- 395 gramai abrikosų (konservuoti, kremui)
- 50 gramų cukraus (kremui)
- 4 valgomieji šaukštai cukraus (tešlai)
- 4 vienetai kiaušinių (tešlai)
- 1 vienetas kiaušinių (tryniai, kremui)
- 25 gramai kvietinių miltų (kremui)
- 4 valgomieji šaukštai kvietinių miltų (tešlai)
- 300 mililitrų pieno (kremui)
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Biskvitas: Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi iki purumo. Sudėti miltus, gerai išmaišyti. Iki standumo išplakti baltymus ir sudėti į trynių masę. Viską gerai išmaišyti ir supilti tešlą į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepti 12-15 min. 200° C orkaitėje.
Iškepusį biskvitą atvėsinti, ant jo užtepti išvirtą ir atvėsintą kremą ir papuošti abrikosais.
Kremo gaminimas: Kiaušinio trynį, cukrų ir miltus gerai išplakti. Puode pieną pakaitinti, bet neužvirti, kiaušinių masę nuolat maišant supilti į pieną ir trumpai pavirti.
Autorius: Jolanta
REKLAMA