Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 stiklinės cukraus
  • 4 valgomieji šaukštai medaus
  • 1 sauja saulėgrąžų (gliaudytos)
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 3.5 stiklinės kvietinių miltų
  • 100 gramų sviesto
  • 1 sauja razinų
  • 2 saujos riešutų (Jūsų mėgstami)
  • 1.5 vieneto kondensuoto pieno (indelis)
  • 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 2 stiklinės cukraus
  • 4 valgomieji šaukštai medaus
  • 1 sauja saulėgrąžų (gliaudytos)
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 3.5 stiklinės kvietinių miltų
  • 100 gramų sviesto
  • 1 sauja razinų
  • 2 saujos riešutų (Jūsų mėgstami)
  • 1.5 vieneto kondensuoto pieno (indelis)
  • 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Biskvitui kiaušinius išplakame su cukrumi, tada įdedame 4 v. š. medaus ir viską sumaišome (su mikseriu).
    Tada suberiame visus miltus (jau sumaišytus su kepimo milteliais) ir viską sumaišome iki vientisos masės.
    Tada ištepame skardą sviestu (gali būti kvadratinė, gali būti apvali). Geriau ne per daug plati, nes biskvitą reikės pjaustyti į kelias dalis (žiūrėkite kaip išeina, aš pjausčiau į 3).
    Kepame 150-180 laipsnių temperatūroje apie 30-40 min.
    Kai švelniai paruduoja ištraukiame ir palaukiame, kol atvės šiek tiek.
    Tada supjaustome į lygias dalis.
    TIK NEPERKEPKIT, nes biskvitas taps labai kietas ir bus neskanu valgyti (aš, iš foto matot, truputėlį perkepiau).
    Pertepimui kondensuotą pieną su pradarytais dangteliais įmerkiame į verdantį vandenį ir verdame apie 40 min.
    Tada kitame puode išlydome sviestą (tik nereikia užvirinti) ir į tą patį puodą įpilame kondensuotą pieną, maišant šiek tiek pašildome ir nukeliame nuo ugnies.
    Sumalame (arba galima dėti sveikus) riešutus, razinas ar dar ką sugalvosite dėti į gautą masę, sumaišome su kondensuotu pienu ir palaukiame, kol šiek tiek atvės.
    Tada pertepame biskvito sluoksnius gauta mase ir įdedame į šaldytuvą.
    Palaikome bent porą valandų, o dar geriau per naktį, kad pertepimas šiek tiek įsigertų į biskvitą.
    Skanaus!

Autorius: Eglė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų