Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite ant stalo. Viduryje miltų padarykite duobutę ir suberkite ten cukrų, vanilinį cukrų, ekstraktą, gvazdikėlius, cinamoną, kiaušinio baltymą ir pusė trynio. Viską suminkykite. Tada pridėkite gabaliukais supjaustytą sviestą, berkite riešutus, pabarstykite miltais ir vėl gerai viską išminkykite. Jei tešla limpa prie rankų, palaikykite ja valandą šaldytuve. Iškočiokite du lakštus: vieną supjaustykite į 16 vienodo pločio juostelių, kitą įklokite į riebalais pateptą kepimo formą. aptepkite marmeladu, 1 cm nuo kraštų palikite neteptą. Ant viršaus rombeliais tieskite tešlos juosteles, aptepkite jas iš likusio kiašinio trynio dalies ir pieno suplaktu mišiniu. Šaukite pyragą į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepkite apie 25 - 30 min. Skanaus:)
Autorius: sandra
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cinamono
125 gramai cukraus
šiek tiek gvazdikėlių (malti)
2 lašai migdolų (ekstraktas)
125 gramai migdolų (malti)
1 vienetas kiaušinių
200 gramų kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai pieno
125 gramai sviesto
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
0.5 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Papildomai reiks: 100 g. marmelado, bet kokio;
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite ant stalo. Viduryje miltų padarykite duobutę ir suberkite ten cukrų, vanilinį cukrų, ekstraktą, gvazdikėlius, cinamoną, kiaušinio baltymą ir pusė trynio. Viską suminkykite. Tada pridėkite gabaliukais supjaustytą sviestą, berkite riešutus, pabarstykite miltais ir vėl gerai viską išminkykite. Jei tešla limpa prie rankų, palaikykite ja valandą šaldytuve. Iškočiokite du lakštus: vieną supjaustykite į 16 vienodo pločio juostelių, kitą įklokite į riebalais pateptą kepimo formą. aptepkite marmeladu, 1 cm nuo kraštų palikite neteptą. Ant viršaus rombeliais tieskite tešlos juosteles, aptepkite jas iš likusio kiašinio trynio dalies ir pieno suplaktu mišiniu. Šaukite pyragą į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepkite apie 25 - 30 min. Skanaus:)