Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ši košė labai pasitarnauja kuomet atsibosta visi kiti patiekalai ir tiesiog norisi ko nors labai paprasto. Košei paruošti galite naudoti įvairias mėgstamas kruopas, maišyti 2, 3, 4 ar 5 grūdines kultūras.

REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 200 mililitrų žirnių (geltoni, džiovinti, skelti)
  • 200 mililitrų perlinių kruopų
  • 70 gramų šaltai rūkyta šoninė
  • 1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
  • 1 sauja petražolių (susmulkintos)
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek malti juodieji pipirai

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

Porcijų skaičius: 4

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Žirnius ir perlines kruopas suberiame į vieną dubenį, užpilame 800 ml vandens, paliekame brinkti per naktį ar bent kelias valandas prieš virimą. Išbrinkintas kruopas greičiau išvirsite.
  2. Išbrinkusias kruopas nukošiame per sietelį ir perliejame šaltu vandeniu. Sudedame į puodą, kuriame virsite, užpilame tiek vandens, kad virš kruopų būtų maždaug 3 cm. Kruopas verdame, kol jos suminkštėja, apie 40-45 min, priklausomai nuo to, kiek ilgai brinkinote kruopas prieš virimą. Jei brinkinote keletą valandų, tuomet reikės pavirti ilgiau. Nuo kruopų vis nugriebiame susidariusias putas ir pamaišome košę.
  3. Mažais gabalėliais susmulkiname šoninę ir svogūną, dedame į įkaitintą keptuvę, apkepiname ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrunda, pabaigoje kepimo sudedame petražoles, pakepiname keletą minučių, pagardiname druska, pipirais.
  4. Padažą įmaišome į išvirusią košę. Jei reikia, dar įberiame druskos ir pipirų. Skanaus!

PATARIMAI:

Jei norite birios košės, kai kruopos išvirs, jas sudėkite į sietelį ir perplaukite šaltu vandeniu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų