Šaukštas sviesto ir miltai pakepinami, praskiedžiami karštu sultiniu, sudedama grietinė ir verdama ant silpnos ugnies 5-7min. Kartu paruošiami krienai. Į nedidelį puodą ar keptuvę įdedami 2 šaukštai sviesto ir tarkuotų krienų, šiek tiek apkepama. Tada įpilamas šaukštas vyno acto ir tiek pat sultinio arba vandens, įmetamas lauro lapelis, suberiami juodieji pipirai ir viskas pavirinama ant silpnos ugnies apie 10min. Krienų masė sumaišoma su padažu, pavirinama, nuimama nuo ugnies, pasūdoma, įdedamas likęs sviestas ir išmaišoma. Tinka virtai jautienai, avienai, kiaulienai, liežuviai.
Autorius: Rita
INGREDIENTAI:
5 vienetai juodųjų pipirų (žirneliais)
šiek tiek krienų
1 vienetas laurų lapų (lapelis)
1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
1 valgomasis šaukštas acto (vyno)
4 valgomieji šaukštai sviesto
100 gramų grietinės
1 stiklinė sultinio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Šaukštas sviesto ir miltai pakepinami, praskiedžiami karštu sultiniu, sudedama grietinė ir verdama ant silpnos ugnies 5-7min. Kartu paruošiami krienai. Į nedidelį puodą ar keptuvę įdedami 2 šaukštai sviesto ir tarkuotų krienų, šiek tiek apkepama. Tada įpilamas šaukštas vyno acto ir tiek pat sultinio arba vandens, įmetamas lauro lapelis, suberiami juodieji pipirai ir viskas pavirinama ant silpnos ugnies apie 10min. Krienų masė sumaišoma su padažu, pavirinama, nuimama nuo ugnies, pasūdoma, įdedamas likęs sviestas ir išmaišoma. Tinka virtai jautienai, avienai, kiaulienai, liežuviai.