Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1.5 kilogramo obuolių
  • 80 gramų cukraus
  • 120 mililitrų vandens
  • 0.5 vieneto citrinų

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

INGREDIENTAI:

  • 1.5 kilogramo obuolių
  • 80 gramų cukraus
  • 120 mililitrų vandens
  • 0.5 vieneto citrinų

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 6

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis. Paprastai šitaip ruošdama obuolius dar ir šlakstau juos citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
  2. Sudėkite obuolius į puodą, kuriame virsite tyrę, įpilkite nurodytą kiekį vandens ir cukraus. Cukraus kiekį rašau apytiksliai. Jis priklauso nuo keleto faktorių: nuo obuolių rūšies ir kaip ilgai norite išlaikyti tyrę. Jei ruošiate šį skanėstą žiemai, tai cukraus kiekį padidinkite iki 100 g.Bet jei obuoliai ne rūgštūs, jei nemėgstate saldžiai, o tyrelę laikysite šaldytuve ir greitai suvartosite - galite ir visai cukraus ne dėti - ragaukite ir gaminkite pagal savo skonį. Virkite 15 – 20 min. ant silpnos ugnies. Obuoliai suminkštės, skystis išgaruos. Jei mėgstate prieskonius, virimo pabaigoje paskaninkite obuolių tyrę 1 arb. šaukšteliu cinamono.
  3. Kad tyrė būtų verta savo vardo, maišiklio pagalba ją pertrinkite, dar kartą užkaitinkite ir išpilstykite į sterilius indelius. Kas ketina greitai suvartoti - antrą kartą kaitinti nereikia. SKANAUS!

Autorius: Jūratė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų