REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 6
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis. Paprastai šitaip ruošdama obuolius dar ir šlakstau juos citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
- Sudėkite obuolius į puodą, kuriame virsite tyrę, įpilkite nurodytą kiekį vandens ir cukraus. Cukraus kiekį rašau apytiksliai. Jis priklauso nuo keleto faktorių: nuo obuolių rūšies ir kaip ilgai norite išlaikyti tyrę. Jei ruošiate šį skanėstą žiemai, tai cukraus kiekį padidinkite iki 100 g.Bet jei obuoliai ne rūgštūs, jei nemėgstate saldžiai, o tyrelę laikysite šaldytuve ir greitai suvartosite - galite ir visai cukraus ne dėti - ragaukite ir gaminkite pagal savo skonį. Virkite 15 – 20 min. ant silpnos ugnies. Obuoliai suminkštės, skystis išgaruos. Jei mėgstate prieskonius, virimo pabaigoje paskaninkite obuolių tyrę 1 arb. šaukšteliu cinamono.
- Kad tyrė būtų verta savo vardo, maišiklio pagalba ją pertrinkite, dar kartą užkaitinkite ir išpilstykite į sterilius indelius. Kas ketina greitai suvartoti - antrą kartą kaitinti nereikia. SKANAUS!
REKLAMA