Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 200 gramų cukraus (+ 2 v. š. tešlai)
  • 2 valgomieji šaukštai kakavos (milteliai)
  • 2 valgomieji šaukštai migdolų (malti)
  • 600 gramų obuolių
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 100 gramų kvietinių miltų
  • 250 mililitrų grietinėlės (20 % riebumo)
  • 150 gramų juodojo šokolado
  • 50 gramų pieniško šokolado
  • 150 gramų sviesto
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Miltus sumaišyti su 2 šaukštais cukraus, kakava, maltai migdolais bei kepimo milteliais.
    1 kiaušinį sumaišyti su 100 g tirpinto sviesto ir sausų ingredientų mišiniu.
    Sumaišytą tešlą sudėti į kepimo formą ir padėti maždaug 1 val. į šaldytuvą.
    Tuo tarpu nulupti obuolius, perpjauti į 4 dalis ir pašalinti šerdis su sėklomis.
    Supilti į keptuvę 3 šaukštus cukraus, įpilti 1 šaukštą vandens ir maišant kaitinti, kol gausis aukso spalvos karamelė.
    Tuomet sudėti į karamelę 50 sviesto bei obuolius ir, kai sviestas ištirpsta bei obuoliai karamelizuojasi, viską sudėti į dubenį, kad atvėstų.
    Išplakti 2 kiaušinius su likusiu cukrumi ir įmaišyti susmulkintą juodąjį šokoladą ir grietinėlę.
    Ant atšaldytos tešlos sudėti karamelizuotus obuolius, viską užpilti kiaušinių, grietinėlės bei juodojo šokolado mišiniu ir kepti apie 30 min. 180 laipsnių temperatūroje.
    Iškeptą pyragą palikti atvėsti.
    Pyragui atvėsus apibarstyti tarkuotu pienišku šokoladu.
    Skanaus.

Autorius: Diana

INGREDIENTAI:

  • 200 gramų cukraus (+ 2 v. š. tešlai)
  • 2 valgomieji šaukštai kakavos (milteliai)
  • 2 valgomieji šaukštai migdolų (malti)
  • 600 gramų obuolių
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 100 gramų kvietinių miltų
  • 250 mililitrų grietinėlės (20 % riebumo)
  • 150 gramų juodojo šokolado
  • 50 gramų pieniško šokolado
  • 150 gramų sviesto
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Miltus sumaišyti su 2 šaukštais cukraus, kakava, maltai migdolais bei kepimo milteliais.
    1 kiaušinį sumaišyti su 100 g tirpinto sviesto ir sausų ingredientų mišiniu.
    Sumaišytą tešlą sudėti į kepimo formą ir padėti maždaug 1 val. į šaldytuvą.
    Tuo tarpu nulupti obuolius, perpjauti į 4 dalis ir pašalinti šerdis su sėklomis.
    Supilti į keptuvę 3 šaukštus cukraus, įpilti 1 šaukštą vandens ir maišant kaitinti, kol gausis aukso spalvos karamelė.
    Tuomet sudėti į karamelę 50 sviesto bei obuolius ir, kai sviestas ištirpsta bei obuoliai karamelizuojasi, viską sudėti į dubenį, kad atvėstų.
    Išplakti 2 kiaušinius su likusiu cukrumi ir įmaišyti susmulkintą juodąjį šokoladą ir grietinėlę.
    Ant atšaldytos tešlos sudėti karamelizuotus obuolius, viską užpilti kiaušinių, grietinėlės bei juodojo šokolado mišiniu ir kepti apie 30 min. 180 laipsnių temperatūroje.
    Iškeptą pyragą palikti atvėsti.
    Pyragui atvėsus apibarstyti tarkuotu pienišku šokoladu.
    Skanaus.

Autorius: Diana

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų