INGREDIENTAI:
- 2 vienetai laurų lapų (lapeliai)
- 1 vienetas svogūnų
- 2 vienetai kiaušinių
- 4 vienetai kiaušinių (kietai virti)
- 1 stiklinė pieno
- 1.5 litro vandens
- šiek tiek druskos
- 1 valgomasis šaukštas sviesto
- 1 kilogramas žuvies
- 6 vienetai kvapiųjų pipirų
- 2 vienetai bandelių (džiovintos)
- 500 gramų daržovių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Į verdantį vandenį sudedame daržoves, lauro lapus ir kvapiuosius pipirus; išverdame daržovių sultinį. Svieste pakepiname griežinėliais supjaustytą svogūną. Žuvies filė 30 min. pamirkome piene. Piene išmirktas bandeles nuspaudžiame ir su keptu svogūnu bei išmirkusia žuvim sumalame. Įmušame 2 kiaušinius, gerai išminkome.
Švarią 40x50 cm dydžio marlę gerai ištepame sviestu. Prie ilgesnės jos kraštinės sudedame pusę įdaro, o viduryje - nepjaustyti kietai virti kiaušiniai. Ant viršaus sudedame likusį įdarą ir, padarius apie 30 cm. ilgio volelį, apvyniojame marle. Jos galus užrišame siūlu, volelį dedame į puodą su verdančiu daržovių sultiniu ir verdame apie 45-60 min. Atsargiai nuvyniojame marlę, netikrą zuikį dedame į pailgą pusdubenį ir supjaustome 2 cm. pločio gabaliukais, apipilame karštu krienų padažu.
REKLAMA