• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 vienetai laurų lapų (lapeliai)
  • 1 vienetas svogūnų
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 4 vienetai kiaušinių (kietai virti)
  • 1 stiklinė pieno
  • 1.5 litro vandens
  • šiek tiek druskos
  • 1 valgomasis šaukštas sviesto
  • 1 kilogramas žuvies
  • 6 vienetai kvapiųjų pipirų
  • 2 vienetai bandelių (džiovintos)
  • 500 gramų daržovių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Į verdantį vandenį sudedame daržoves, lauro lapus ir kvapiuosius pipirus; išverdame daržovių sultinį. Svieste pakepiname griežinėliais supjaustytą svogūną. Žuvies filė 30 min. pamirkome piene. Piene išmirktas bandeles nuspaudžiame ir su keptu svogūnu bei išmirkusia žuvim sumalame. Įmušame 2 kiaušinius, gerai išminkome.
    Švarią 40x50 cm dydžio marlę gerai ištepame sviestu. Prie ilgesnės jos kraštinės sudedame pusę įdaro, o viduryje - nepjaustyti kietai virti kiaušiniai. Ant viršaus sudedame likusį įdarą ir, padarius apie 30 cm. ilgio volelį, apvyniojame marle. Jos galus užrišame siūlu, volelį dedame į puodą su verdančiu daržovių sultiniu ir verdame apie 45-60 min. Atsargiai nuvyniojame marlę, netikrą zuikį dedame į pailgą pusdubenį ir supjaustome 2 cm. pločio gabaliukais, apipilame karštu krienų padažu.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų