Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 220 gramų cukraus (kremui, rudas)
  • 1 vanilės (kremui, ankštis)
  • 75 gramai kvietinių miltų (kremui)
  • 600 gramų kvietinių miltų (tešlai)
  • 750 mililitrų pieno (kremui)
  • 1 druskos (tešlai)
  • 150 gramų sviesto (kremui)
  • 300 gramų sviesto (tešlai)
  • 225 gramai grietinės (tešlai)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. 1. Dideliame dubenyje miltus suminkyti su kambario temperatūros sviestu.
    2. Įdėti druską, įmušti kiaušinį, supilti grietinę ir minkyti, kol tešla tampa elastingesnė ir nebelimpa prie dubens.
    3. Tešlą padalinti į 7 dalis ir iš kiekvienos padaryti rutuliukus. Padėti į šaldytuvą 2 val. pailsėti. Paskui iškočioti plonus blynus ir kepti 230°C orkaitėje apie 10 minučių. Atvėsinti.

    Kremo gaminimas:

    1. Pieną supilti į puodą, valinės ankštį perpjauti išilgai ir mesti į puodą su pienu. Užvirinti ir nukelti nuo ugnies.
    2. Kol pienas kaista išplakame trynius su cukrumi, sudedame miltus ir pilame į juos karštą pieną, viską išmaišyti, perkošti ir pakaitinti ant mažos ugnies ~8 minučių.
    3. Tada nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą, išmaišyti ir palikti atvėsti.
    4. Blynus pertepame kremu, o paskutinį sutrupiname ir apibarstome tortą. Geriausia pasigaminti iš vakaro ar net prieš kelias dienas.

    Skanaus:))

Autorius: Rita

INGREDIENTAI:

  • 220 gramų cukraus (kremui, rudas)
  • 1 vanilės (kremui, ankštis)
  • 75 gramai kvietinių miltų (kremui)
  • 600 gramų kvietinių miltų (tešlai)
  • 750 mililitrų pieno (kremui)
  • 1 druskos (tešlai)
  • 150 gramų sviesto (kremui)
  • 300 gramų sviesto (tešlai)
  • 225 gramai grietinės (tešlai)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. 1. Dideliame dubenyje miltus suminkyti su kambario temperatūros sviestu.
    2. Įdėti druską, įmušti kiaušinį, supilti grietinę ir minkyti, kol tešla tampa elastingesnė ir nebelimpa prie dubens.
    3. Tešlą padalinti į 7 dalis ir iš kiekvienos padaryti rutuliukus. Padėti į šaldytuvą 2 val. pailsėti. Paskui iškočioti plonus blynus ir kepti 230°C orkaitėje apie 10 minučių. Atvėsinti.

    Kremo gaminimas:

    1. Pieną supilti į puodą, valinės ankštį perpjauti išilgai ir mesti į puodą su pienu. Užvirinti ir nukelti nuo ugnies.
    2. Kol pienas kaista išplakame trynius su cukrumi, sudedame miltus ir pilame į juos karštą pieną, viską išmaišyti, perkošti ir pakaitinti ant mažos ugnies ~8 minučių.
    3. Tada nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą, išmaišyti ir palikti atvėsti.
    4. Blynus pertepame kremu, o paskutinį sutrupiname ir apibarstome tortą. Geriausia pasigaminti iš vakaro ar net prieš kelias dienas.

    Skanaus:))

Autorius: Rita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų