• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 3 valgomieji šaukštai kakavos
  • 600 gramų sausainių ("Gaidelis")
  • 200 gramų sviesto
  • 3/4 vieneto kondensuoto pieno (saldinto sutirštinto pieno indelis)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Į didelį dubenį suberiame smulkiai sulaužytus sausainius (kuo smulkiau - tuo skaniau. Žinoma nepersistenkite - trupiniai bus nei šis, nei tas.)

    Paimame puodą, į jį sudedame gabaliukais susmulkintą sviestą (200g) ir kaitiname ant mažos ugnies, kol sviestas ištirpsta. Tuomet įberiame kakavos pagal skonį (2 - 3 šaukštus) ir viską gerai išmaišome. Tada pilame kondensuotą pieną (2/3 indelio) ir vėl maišome. Šį kartą maišyti teks ilgiau, kol masė taps vientisa (ganėtinai tiršta). Galima paragauti, patikrinti ar viskas gerai, gal ko trūksta - galime papildyti. Išjungiame viryklę ir saldžiąją masę palengva užpilame ant smulkintų sausainių, nuolat maišydami. Kai viską gerai išmaišome, skanėstą sudedame ant folijos arba kepimo popieriaus, juo jį apvyniojame (folija turi minusą - prilimpa prie tinginio, tad būna sunku ją nuimti), iš masės padarome dešros formą (galimą daryti ir kitokią - kaip norite) ir kuo stipriau suspaudžiame, kad neišskystų.

    Dabar jau galime tinginį dėti į šaldytuvą. Rekomenduoju palaikyti per naktį, bet jei po kelių valandų ateis svečiai - galėsite valgyti ir tada.

    Linkiu pačio skaniausio tinginio!! :)

Autorius: Evelina

INGREDIENTAI:

  • 3 valgomieji šaukštai kakavos
  • 600 gramų sausainių ("Gaidelis")
  • 200 gramų sviesto
  • 3/4 vieneto kondensuoto pieno (saldinto sutirštinto pieno indelis)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Į didelį dubenį suberiame smulkiai sulaužytus sausainius (kuo smulkiau - tuo skaniau. Žinoma nepersistenkite - trupiniai bus nei šis, nei tas.)

    Paimame puodą, į jį sudedame gabaliukais susmulkintą sviestą (200g) ir kaitiname ant mažos ugnies, kol sviestas ištirpsta. Tuomet įberiame kakavos pagal skonį (2 - 3 šaukštus) ir viską gerai išmaišome. Tada pilame kondensuotą pieną (2/3 indelio) ir vėl maišome. Šį kartą maišyti teks ilgiau, kol masė taps vientisa (ganėtinai tiršta). Galima paragauti, patikrinti ar viskas gerai, gal ko trūksta - galime papildyti. Išjungiame viryklę ir saldžiąją masę palengva užpilame ant smulkintų sausainių, nuolat maišydami. Kai viską gerai išmaišome, skanėstą sudedame ant folijos arba kepimo popieriaus, juo jį apvyniojame (folija turi minusą - prilimpa prie tinginio, tad būna sunku ją nuimti), iš masės padarome dešros formą (galimą daryti ir kitokią - kaip norite) ir kuo stipriau suspaudžiame, kad neišskystų.

    Dabar jau galime tinginį dėti į šaldytuvą. Rekomenduoju palaikyti per naktį, bet jei po kelių valandų ateis svečiai - galėsite valgyti ir tada.

    Linkiu pačio skaniausio tinginio!! :)

Autorius: Evelina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų