• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 100 gramų cukraus
  • 500 gramų obuolių
  • 1 litras vandens

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Prastesnius, neprinokusius ir kitokius obuolius susmulkinkite, sudėkite į puodą ir užpilkite saldintu vandeniu (1 litras vandens, 100 gramų cukraus). Tuomet vaisius paslėkite dangčiu. Po 3 dienų skystį nupilkite, taip pat iš obuolių išspauskite sultis. Viską supilkite į indą, jį pridenkite marle ir laikykite kambario temperatūroje apie 1-2 savaites. Po pagrindinio rūgimo sultyse nusistovės drumzlės. Supilstykite sultis į butelius ir brandinkite 3-4 mėnesius.

    Taip galima pasigaminti ir silpnesnė, aromatingesnį actą iš uogų. Uogos ruošiamos taip kaip ir obuoliai, tik uogų išspausti nereikia.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų