INGREDIENTAI:
- 100 gramų cukraus
 - 500 gramų obuolių
 - 1 litras vandens
 
PARUOŠIMO BŪDAS:
-  Prastesnius, neprinokusius ir kitokius obuolius susmulkinkite, sudėkite į puodą ir užpilkite saldintu vandeniu (1 litras vandens, 100 gramų cukraus). Tuomet vaisius paslėkite dangčiu. Po 3 dienų skystį nupilkite, taip pat iš obuolių išspauskite sultis. Viską supilkite į indą, jį pridenkite marle ir laikykite kambario temperatūroje apie 1-2 savaites. Po pagrindinio rūgimo sultyse nusistovės drumzlės. Supilstykite sultis į butelius ir brandinkite 3-4 mėnesius.
Taip galima pasigaminti ir silpnesnė, aromatingesnį actą iš uogų. Uogos ruošiamos taip kaip ir obuoliai, tik uogų išspausti nereikia. 
REKLAMA
 
  
