REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek cukraus pudros
  • 200 gramų cukraus
  • šiek tiek migdolų (smulkinti)
  • 100 gramų kiaušinių (baltymai)
  • šiek tiek grietinėlės (plakta)
  • šiek tiek braškių (ar kitos uogos)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Plakite kiaušinių baltymus kol pabaltuos, tęsiant plakimą berkite po truputį puse reikalingo cukraus. Kai baltymai pasidarys blizgantys ir tvirti, nustokite plakti ir įmaišykite likusį cukrų bei migdolus. Kepimui reikės orkaitę įkaitinti iki 150 laipsnių, pašovus morengą iš karto sumažinkite temperatūrą iki 110 ir kepkite vieną valandą. Kai atšals, ant viršaus dėkite “klecka” plaktos grietinėlės, uogų, riešutų bei cukraus pudros.

    Riešutus prieš trinant derėtų gerokai pakept orkaitėj, kad paruduotų truputį. Taip skaniau. Kepimo laikas paskaičiuotas morengams, kurie drėbti iš delno didumo šaukšto ir kepami orkaitėj su pučiamu oru.

Autorius: Šarūnas dromdrom.com

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek cukraus pudros
  • 200 gramų cukraus
  • šiek tiek migdolų (smulkinti)
  • 100 gramų kiaušinių (baltymai)
  • šiek tiek grietinėlės (plakta)
  • šiek tiek braškių (ar kitos uogos)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Plakite kiaušinių baltymus kol pabaltuos, tęsiant plakimą berkite po truputį puse reikalingo cukraus. Kai baltymai pasidarys blizgantys ir tvirti, nustokite plakti ir įmaišykite likusį cukrų bei migdolus. Kepimui reikės orkaitę įkaitinti iki 150 laipsnių, pašovus morengą iš karto sumažinkite temperatūrą iki 110 ir kepkite vieną valandą. Kai atšals, ant viršaus dėkite “klecka” plaktos grietinėlės, uogų, riešutų bei cukraus pudros.

    Riešutus prieš trinant derėtų gerokai pakept orkaitėj, kad paruduotų truputį. Taip skaniau. Kepimo laikas paskaičiuotas morengams, kurie drėbti iš delno didumo šaukšto ir kepami orkaitėj su pučiamu oru.

Autorius: Šarūnas dromdrom.com

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų