REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 arbatiniai šaukšteliai apelsinų (apelsino cukatos)
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • šiek tiek cukraus pudros
  • 3/4 stiklinės cukraus
  • 1 stiklinė moliūgų (tyrė)
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 2 stiklinės kvietinių miltų
  • 1 stiklinė apelsinų sulčių
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos
  • šiek tiek druskos
  • 100 gramų sviesto
  • šiek tiek razinų
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios baltos masės. Po vieną įmaišyti kiaušinius. Įmaišyti apelsino cukatas ir moliūgų tyrę (moliūgus nuvirti vandenyje iki suminkštės ir nusunkus sutrinti blenderiu). Atskirai sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską. Miltus nedideliu greičiu per tris kartus paeiliui su apelsinų sultimis įmaišyti į tešlą. Suberti nuplikytas ir miltuose pavoliotas razinas ir atsargiai išmaišyti. Tešlą sukrėsti į riebalais pateptą ir pabarstytą miltais kekso formą. Kepti iki 160° C įkaitintoje orkaitėje 45 - 55 minutes. Iškepusį keksą ataušinti, pabarstyti cukraus pudra ir patiekti. Skanaus!

Autorius: Jurgita

INGREDIENTAI:

  • 2 arbatiniai šaukšteliai apelsinų (apelsino cukatos)
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • šiek tiek cukraus pudros
  • 3/4 stiklinės cukraus
  • 1 stiklinė moliūgų (tyrė)
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 2 stiklinės kvietinių miltų
  • 1 stiklinė apelsinų sulčių
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos
  • šiek tiek druskos
  • 100 gramų sviesto
  • šiek tiek razinų
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios baltos masės. Po vieną įmaišyti kiaušinius. Įmaišyti apelsino cukatas ir moliūgų tyrę (moliūgus nuvirti vandenyje iki suminkštės ir nusunkus sutrinti blenderiu). Atskirai sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską. Miltus nedideliu greičiu per tris kartus paeiliui su apelsinų sultimis įmaišyti į tešlą. Suberti nuplikytas ir miltuose pavoliotas razinas ir atsargiai išmaišyti. Tešlą sukrėsti į riebalais pateptą ir pabarstytą miltais kekso formą. Kepti iki 160° C įkaitintoje orkaitėje 45 - 55 minutes. Iškepusį keksą ataušinti, pabarstyti cukraus pudra ir patiekti. Skanaus!

Autorius: Jurgita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų