REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 vienetai kiaušinių
  • 150 gramų cukraus
  • 100 mililitrų sviesto ( (tirpintas))
  • 200 gramų miltai
  • 300 gramų moliūgų
  • 1 sauja vyšnių
  • 100 mililitrų likerio (vyšnių (arba vynas))
  • 1 saujelė prieskonių

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 2 vienetai kiaušinių
  • 150 gramų cukraus
  • 100 mililitrų sviesto ( (tirpintas))
  • 200 gramų miltai
  • 300 gramų moliūgų
  • 1 sauja vyšnių
  • 100 mililitrų likerio (vyšnių (arba vynas))
  • 1 saujelė prieskonių

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 8

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pasiruoškite vyšnias: į puodą pilkite - 50 ml vandens, dėkite 50 g cukraus, pilkite likerį / vyną (cukraus kiekis priklauso nuo naudojamo alkoholio saldumo), dėkite prieskonius: žvaigždiškąjį anyžių, cinamono lazdelę, kvapiuosius ir juoduosius pipirus (nemaltus), gvazdikėlių. vanilės. Palaukiame, kol užvirs, tada berkite vyšnias, virkite apie 5 min, tada palikite bent pusvalandžiui.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temp. Kiaušinius plakite su 100 g cukraus iki putotos masės,tada supilkite tirpintą sviestą.
  3. Burokine tarka sutarkuokite moliūgą. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite į kiaušinių ir sviesto masę.Tešla bus tirštoka.
  4. Tada įmaišykite moliūgą ir vyšnias (nuo vyšnių gerai nupilkite skystį, kuriame jos virė) ir pilkite į kepimo formą.
    Kepkite apie 45 min.

    Ant iškepto pyrago galite užpilti paruoštą glaistą: cukras pudra + citrinos sultys.

Autorius: Ieva Visockytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų