Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 1 arbatinis šaukštelis cinamono (įdarui)
- 1 valgomasis šaukštas cukraus
- 50 gramų cukraus (įdarui)
- 40 gramų krakmolo (įdarui)
- 6 valgomieji šaukštai medaus (įdarui)
- 500 gramų moliūgų (įdarui, minkštimas)
- šiek tiek muskato (įdarui, malta)
- 1 vienetas kiaušinių
- 3 vienetai kiaušinių (įdarui)
- 250 gramų kvietinių miltų
- 1 valgomasis šaukštas acto
- 100 mililitrų pieno (įdarui)
- 4 valgomieji šaukštai grietinėlės (įdarui)
- šiek tiek druskos
- 125 gramai sviesto
- 50 gramų sviesto (įdarui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Tešlos ingredientus sumaišyti, gautą tešlą suvynioti į plėvelę ir padėti 30 min. į šaldytuvą.
Moliūgo minkštimą susmulkinti, apkepinti svieste, pagardinti cinamonu ir muskatu.
Sudėti medų, supilti pieną ir dar patroškinti 10 min.
Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
Maždaug pusę tešlos iškočioti, įdėti į riebalais išteptą kepimo formą ir padaryti bortelius.
Kiaušinius suplakti su cukrumi, grietinėle bei krakmolu ir sumaišyti su atvėsusia moliūgų mase.
Gautą masę sudėti į tešla išklotą kepimo skardą ir viską uždengti likusia iškočiota tešla.
Viršų dar galima aptepti plaktu kiaušiniu.
Kepti apie 35-40 min.
Skanaus.
INGREDIENTAI:
- 1 arbatinis šaukštelis cinamono (įdarui)
- 1 valgomasis šaukštas cukraus
- 50 gramų cukraus (įdarui)
- 40 gramų krakmolo (įdarui)
- 6 valgomieji šaukštai medaus (įdarui)
- 500 gramų moliūgų (įdarui, minkštimas)
- šiek tiek muskato (įdarui, malta)
- 1 vienetas kiaušinių
- 3 vienetai kiaušinių (įdarui)
- 250 gramų kvietinių miltų
- 1 valgomasis šaukštas acto
- 100 mililitrų pieno (įdarui)
- 4 valgomieji šaukštai grietinėlės (įdarui)
- šiek tiek druskos
- 125 gramai sviesto
- 50 gramų sviesto (įdarui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Tešlos ingredientus sumaišyti, gautą tešlą suvynioti į plėvelę ir padėti 30 min. į šaldytuvą.
Moliūgo minkštimą susmulkinti, apkepinti svieste, pagardinti cinamonu ir muskatu.
Sudėti medų, supilti pieną ir dar patroškinti 10 min.
Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
Maždaug pusę tešlos iškočioti, įdėti į riebalais išteptą kepimo formą ir padaryti bortelius.
Kiaušinius suplakti su cukrumi, grietinėle bei krakmolu ir sumaišyti su atvėsusia moliūgų mase.
Gautą masę sudėti į tešla išklotą kepimo skardą ir viską uždengti likusia iškočiota tešla.
Viršų dar galima aptepti plaktu kiaušiniu.
Kepti apie 35-40 min.
Skanaus.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą