Šiame recepte kiaušinių nereikia! Išeina labai skanūs, purūs ir minkšti žagarėliai. Iš šio recepto iškepsite labai daug žagarėlių, aš tešlą dalinau pusiau ir per du kartus iškepiau.
REKLAMA
Redakcijos nuomonė: Dar vienas šaunus receptas iš "Rasos virtuvės užrašų" kulinarinio lobyno. Pažadame, kaip ir gamindami kitus Rasos receptus, taip ir šį, tikrai nenusivilsite. Išbandėme šiuos žagarėlius ir mes patys redakcijoje - visi liko sužavėti, o lėkštė ištuštėjo nespėjus nė mirktelėti. Minkštučiai, gardučiai ir visaip kaip žavintys. Būtinai išsisaugokite šį receptą!
INGREDIENTAI:
- 500 mililitrų kefyro
- 150 gramų grietinės
- 800 gramų miltai
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- 1 valgomasis šaukštas cukraus
- 1 žiupsnelis druskos
- šiek tiek aliejaus
- šiek tiek cukraus pudros
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: 10
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kefyrą, grietinę cukrų, druską išplakite ir po truputį berkite persijotus miltus su kepimo milteliais.
- Suminkykite tešlą (žagarėliams svarbiausia ilgai minkyti ir gerai išdaužyti kočėlu tešlą, kad kepant būtų daug oro puslių, tada bus lengvi ir purūs) ir ją padėkite 2 valandoms į šaldytuvą. Geriausia, kai tešla pastovi per naktį šaldytuve, ji bus daug skanesnė nei kepant iš karto (aš tešlą užsiminkau vakare, o ryte išsikepu).
- Tešlą iškočiokite 0.5 cm storio ant lengvai miltuoto stalo ir supjaustykite juostelėmis, kiekvieną tešlos juostelę per vidurį įpjaukite ir išnerkite vieną pusę.
- Žagarėlius kepkite gerai įkaitintame aliejuje, ant nedidelės ugnies, iš abiejų pusių, kol gražiai pagelsta.
Išėmus, dėkite ant popierinio rankšluostuko, kad nuvarvėtų ir gausiai apibarstykite cukraus pudra.
Skanaus!
Partnerio turinys: Šis turinys inicijuotas projekto partnerio