• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas citrinų (žievelė)
  • 120 gramų cukraus
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 2 vienetai kiaušinių (tryniai)
  • 2.5 stiklinės kvietinių miltų
  • 1 stiklinė pieno
  • šiek tiek druskos
  • 100 gramų sviesto
  • 50 gramų mielių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Aguonų įdarui reiks:
    400 g aguonų
    pilna stiklinė cukraus
    2 kiaušiniai
    50 g sviesto

    Pirmiausia užminkykite tešlą: mieles gerai ištrinkite su šaukštu cukraus, tada supilkite pašildytą pieną, įberkite 2 šaukštus miltų, viską gerai išmaišykite ir palikite tešlą šiltoje vietoje, kad pakiltų. Kai masė pakils, supilkite persijotus miltus, suberkite nutarkuotą citrinos žievelę, įmaišykite kaiušinius, sviestą ir minkykite tešlą, kol ji pasidarys lygi ir nelips prie rankų. Tada plonai iškočiokite.

    Aguonas užplikykite verdančiu vandeniu, apie 30 min. palaikykite, tada nusunkite, kelis kartus permalkite mėsmale, įmaišykite cukrų, sviestą ir iki standžių putų išplaktus baltymus.

    Tešlą aptepkite kiaušinio tryniu.

    Paskleiskite aguonų sluoksnį, suvyniokite į ritinį, padėkite ant kepimo skardos, dar pusvalandžiui palikite, kad pakiltų ir pašaukite į karštą orkaitę. Kepkite apie 50 min., tiekite papuošusi cukraus pudra ir mėtomis.

    P.S. Nepagailėkite cukraus, nes kai pirmą kartą dariau, dėjau šiek tiek daugiau aguonų ir trūko saldumo. Taip pat aš tešlą padalinau į dvi dalis ir padariau du vyniotinius.
    Skanaus :}

Autorius: Miglė

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas citrinų (žievelė)
  • 120 gramų cukraus
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 2 vienetai kiaušinių (tryniai)
  • 2.5 stiklinės kvietinių miltų
  • 1 stiklinė pieno
  • šiek tiek druskos
  • 100 gramų sviesto
  • 50 gramų mielių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Aguonų įdarui reiks:
    400 g aguonų
    pilna stiklinė cukraus
    2 kiaušiniai
    50 g sviesto

    Pirmiausia užminkykite tešlą: mieles gerai ištrinkite su šaukštu cukraus, tada supilkite pašildytą pieną, įberkite 2 šaukštus miltų, viską gerai išmaišykite ir palikite tešlą šiltoje vietoje, kad pakiltų. Kai masė pakils, supilkite persijotus miltus, suberkite nutarkuotą citrinos žievelę, įmaišykite kaiušinius, sviestą ir minkykite tešlą, kol ji pasidarys lygi ir nelips prie rankų. Tada plonai iškočiokite.

    Aguonas užplikykite verdančiu vandeniu, apie 30 min. palaikykite, tada nusunkite, kelis kartus permalkite mėsmale, įmaišykite cukrų, sviestą ir iki standžių putų išplaktus baltymus.

    Tešlą aptepkite kiaušinio tryniu.

    Paskleiskite aguonų sluoksnį, suvyniokite į ritinį, padėkite ant kepimo skardos, dar pusvalandžiui palikite, kad pakiltų ir pašaukite į karštą orkaitę. Kepkite apie 50 min., tiekite papuošusi cukraus pudra ir mėtomis.

    P.S. Nepagailėkite cukraus, nes kai pirmą kartą dariau, dėjau šiek tiek daugiau aguonų ir trūko saldumo. Taip pat aš tešlą padalinau į dvi dalis ir padariau du vyniotinius.
    Skanaus :}

Autorius: Miglė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų