Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 3 valgomieji šaukštai cukraus
- 200 gramų kvietinių miltų
- 75 mililitrai vandens (šiltas)
- 75 mililitrai grietinėlės (35 proc.)
- šiek tiek druskos
- 5 gramai mielių (sausos)
- 2 valgomieji šaukštai sezamo sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Labai minkštos,kvapnios...greit pasidaro ir taip pat greit jų nelieka....iškeptas ir atvėsusias sudėjau į dėžutę, joje minkštos išliko 3 dienas...
Į drungną grietinėlės ir vandens mišinį supilame cukrų ir mieles, maišant ištirpiname. Sumaišome miltus, sezamų sėklas ir druską. Palengva supilame vandens ir grietinėlės mišinį. Išminkome ir paliekame šiltai pakilti apie 1 val. Iš pakilusios tešlos suformuojame apvalius kamuoliukus, dedame į skardą išklotą kepimo popieriumi, paspaudžiame šiek tiek ir kepame 180-190 karštumo orkaitėje ~10-15 min.
Į bandeles gražu įmaišyti ir juodų sezamo sėklų,aš jų neturėjau, tai įmaišiau truputį aguonų. Bandeles kepiau iš dviejų normų, tai išėjo pusantros skardos.
INGREDIENTAI:
- 3 valgomieji šaukštai cukraus
- 200 gramų kvietinių miltų
- 75 mililitrai vandens (šiltas)
- 75 mililitrai grietinėlės (35 proc.)
- šiek tiek druskos
- 5 gramai mielių (sausos)
- 2 valgomieji šaukštai sezamo sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Labai minkštos,kvapnios...greit pasidaro ir taip pat greit jų nelieka....iškeptas ir atvėsusias sudėjau į dėžutę, joje minkštos išliko 3 dienas...
Į drungną grietinėlės ir vandens mišinį supilame cukrų ir mieles, maišant ištirpiname. Sumaišome miltus, sezamų sėklas ir druską. Palengva supilame vandens ir grietinėlės mišinį. Išminkome ir paliekame šiltai pakilti apie 1 val. Iš pakilusios tešlos suformuojame apvalius kamuoliukus, dedame į skardą išklotą kepimo popieriumi, paspaudžiame šiek tiek ir kepame 180-190 karštumo orkaitėje ~10-15 min.
Į bandeles gražu įmaišyti ir juodų sezamo sėklų,aš jų neturėjau, tai įmaišiau truputį aguonų. Bandeles kepiau iš dviejų normų, tai išėjo pusantros skardos.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME

TOLIAU SKAITYKITE

rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą