Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buñuelos paplotėliai Meksikoje dažniausiai gaminami Kalėdiniu laikotarpiu, tačiau aš juos išmėginau jau praėjus visoms šventėms. Šie traškūs paplotėliai labai primena Lietuvoje gaminamą skruzdėlyną. Tiesa, kuo ploniau iškočiosite paplotėlius, tuo jie bus trapesni ir gardesni.

REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 2 stiklinės kvietinių miltų (+ stalo pabarstymui)
  • 3/4 stiklinės vandens (šiltas)
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • 1 valgomasis šaukštas sviesto
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstraktas (arba vanilinis cukrus)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
  • šiek tiek cukraus (pabarstymui, pagal poreikį)
  • šiek tiek saulėgrąžų aliejaus (virimui, pagal poreikį)

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

Porcijų skaičius: 6

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sviestą ištirpiname mikrobangų krosnelėje, paliekame atvėsti.
  2. Viename dubenyje sumaišome miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Viduryje padarome duobutę, įmušame kiaušinį, supilame atvėsusį sviestą ir vanilės ekstraktą, pamažu sumaišome su miltais.
  3. Į masę įmaišome šiltą vandenį, pildami po šaukštą, maišydami ir po to minkydami. Minkyti reikėtų bent 5-7 min, kol tešla bus minkšta ir vos kibs prie rankų (viso vandens gali neprireikti). Iš tešlos suformuojame rutulį, įdedame į dubenį ir uždengiame virtuviniu rankšluosčiu. Paliekame tešlą pastovėti kambario temperatūroje bent 30 min.
  4. Tešlą supjaustome į 12 vienodo dydžio gabalėlių.
  5. Buñuelos gamybai prireiks dubens apvalia apačia ir vaškinio popieriaus. Dubenį apverčiame, ant jo uždedame vaškinio popieriaus lapą.
  6. Imame gabalėlį tešlos ir iškočiojame apvalų, labai ploną skritulį. Tada tešlos skritulį uždedame ant dubens su vaškiniu popieriumi ir šiek tiek ištempiame tešlos apskritimo kraštus (kad išeitų tolygus ir plonesnis paplotėlis). Taip suformuojame visus paplotėlius ir dedame ant miltuoto paviršiaus.
  7. Keptuvėje įkaitiname 2-3 cm aliejaus, dedame vieną tešlos skritulį ir kepame iš abiejų pusių, kol šis pasidaro auksinės spalvos. Bekepant paplotėlį, galite truputį paspausti, kad per daug neiškiltų ir būtų lygesnio paviršiaus. Iškeptą paplotėlį dedame ant popierinio rankšluosčio. Dar karštą apibarstome iš abiejų pusių cukrumi. Taip iškepame visus buñuelos. Skanaus!

PATARIMAI:

Stiklinė 240 ml

Paplotėlių tešlą galite pasiruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve uždengtą dieną ar dvi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų