Tešlai 100 g mascarpone sūrio sumaišyti su pienu, augalinu aliejumi ir cukrumi. Persijotus ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus suberti į dubenį su mascarpone sūrio, pieno, aliejaus ir cukraus mišiniu. Tešlą gerai suminkyti ir ja iškloti kepimo popieriumi išklotos kepimo formos dugną bei kraštus. Varškės įdarui sumaišyti varškę su likusiu mascarpone sūriu, pridėti vanilės, citrinos žievelės, cukraus (pagal skonį), įmušti kiaušinius, sudėti grietinę ir viską gerai išmaišyti su mikseriu. Sudėti krakmolą ir dar kartą gerai išmaišyti. Pusę gautos varškės masės sudėti į tešla išklotą kepimo formą, suberti švarias, nusausintas uogas ir sudėti likusią varškės masę. Kepti apie 40-45 min. 175 laipsnių temperatūroje. Pirmąjį pusvalandį jokiu būdu neatidaryti orkaitės. Valgyti atvėsusį. Skanaus.
Autorius: Jurga
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus
350 gramų gervuogių (arba kitokios Jūsų mėgstamo uogos)
Tešlai 100 g mascarpone sūrio sumaišyti su pienu, augalinu aliejumi ir cukrumi. Persijotus ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus suberti į dubenį su mascarpone sūrio, pieno, aliejaus ir cukraus mišiniu. Tešlą gerai suminkyti ir ja iškloti kepimo popieriumi išklotos kepimo formos dugną bei kraštus. Varškės įdarui sumaišyti varškę su likusiu mascarpone sūriu, pridėti vanilės, citrinos žievelės, cukraus (pagal skonį), įmušti kiaušinius, sudėti grietinę ir viską gerai išmaišyti su mikseriu. Sudėti krakmolą ir dar kartą gerai išmaišyti. Pusę gautos varškės masės sudėti į tešla išklotą kepimo formą, suberti švarias, nusausintas uogas ir sudėti likusią varškės masę. Kepti apie 40-45 min. 175 laipsnių temperatūroje. Pirmąjį pusvalandį jokiu būdu neatidaryti orkaitės. Valgyti atvėsusį. Skanaus.