• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek cukraus
  • 350 gramų gervuogių (arba kitokios Jūsų mėgstamo uogos)
  • 2 valgomieji šaukštai krakmolo
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 200 gramų kvietinių miltų
  • 4 valgomieji šaukštai pieno
  • 500 gramų varškės
  • 4 valgomieji šaukštai aliejaus
  • 3 valgomieji šaukštai grietinės
  • 3 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
  • 250 gramų maskarponės sūrio
  • 1 arbatinis šaukštelis citrinos žievelės (tarkuota)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Tešlai 100 g mascarpone sūrio sumaišyti su pienu, augalinu aliejumi ir cukrumi.
    Persijotus ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus suberti į dubenį su mascarpone sūrio, pieno, aliejaus ir cukraus mišiniu.
    Tešlą gerai suminkyti ir ja iškloti kepimo popieriumi išklotos kepimo formos dugną bei kraštus.
    Varškės įdarui sumaišyti varškę su likusiu mascarpone sūriu, pridėti vanilės, citrinos žievelės, cukraus (pagal skonį), įmušti kiaušinius, sudėti grietinę ir viską gerai išmaišyti su mikseriu.
    Sudėti krakmolą ir dar kartą gerai išmaišyti.
    Pusę gautos varškės masės sudėti į tešla išklotą kepimo formą, suberti švarias, nusausintas uogas ir sudėti likusią varškės masę.
    Kepti apie 40-45 min. 175 laipsnių temperatūroje.
    Pirmąjį pusvalandį jokiu būdu neatidaryti orkaitės.
    Valgyti atvėsusį.
    Skanaus.

Autorius: Jurga

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek cukraus
  • 350 gramų gervuogių (arba kitokios Jūsų mėgstamo uogos)
  • 2 valgomieji šaukštai krakmolo
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 200 gramų kvietinių miltų
  • 4 valgomieji šaukštai pieno
  • 500 gramų varškės
  • 4 valgomieji šaukštai aliejaus
  • 3 valgomieji šaukštai grietinės
  • 3 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
  • 250 gramų maskarponės sūrio
  • 1 arbatinis šaukštelis citrinos žievelės (tarkuota)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Tešlai 100 g mascarpone sūrio sumaišyti su pienu, augalinu aliejumi ir cukrumi.
    Persijotus ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus suberti į dubenį su mascarpone sūrio, pieno, aliejaus ir cukraus mišiniu.
    Tešlą gerai suminkyti ir ja iškloti kepimo popieriumi išklotos kepimo formos dugną bei kraštus.
    Varškės įdarui sumaišyti varškę su likusiu mascarpone sūriu, pridėti vanilės, citrinos žievelės, cukraus (pagal skonį), įmušti kiaušinius, sudėti grietinę ir viską gerai išmaišyti su mikseriu.
    Sudėti krakmolą ir dar kartą gerai išmaišyti.
    Pusę gautos varškės masės sudėti į tešla išklotą kepimo formą, suberti švarias, nusausintas uogas ir sudėti likusią varškės masę.
    Kepti apie 40-45 min. 175 laipsnių temperatūroje.
    Pirmąjį pusvalandį jokiu būdu neatidaryti orkaitės.
    Valgyti atvėsusį.
    Skanaus.

Autorius: Jurga

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų