Morkas sutarkuoti. Kopūstus supjaustyti. Į didelį indą sudėti daržoves sluoksniais kartu su česnakais. Gerai suspausti. 1 l verdančiame vandenyje ištirpinti druską, cukrų, actą. Užpilti karštu marinatu kopūstus, kad pilnai apsemtų. Uždengti ir laikyti kambario temperatūroje 2 paras. Tada sudėti kopūstus į stiklainius ir laikyti šaldytuve.
Autorius: Marina
INGREDIENTAI:
100 gramų cukraus
1 vienetas česnakų (galvutė)
2 kilogramai kopūstų
400 gramų morkų
150 mililitrų acto
5 arbatiniai šaukšteliai druskos
100 mililitrų aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Morkas sutarkuoti. Kopūstus supjaustyti. Į didelį indą sudėti daržoves sluoksniais kartu su česnakais. Gerai suspausti. 1 l verdančiame vandenyje ištirpinti druską, cukrų, actą. Užpilti karštu marinatu kopūstus, kad pilnai apsemtų. Uždengti ir laikyti kambario temperatūroje 2 paras. Tada sudėti kopūstus į stiklainius ir laikyti šaldytuve.