REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tai tikrai vienas geriausių mano gaminamų tortų, jau ne kartą gaminau, gaminsiu ir toliau, nes nekaloringas, gaivus, spalvingas ir... skanus! Papuošti galima ir kitaip, bet, jei gaminau rudenį... pasitaikė obuoliukas, tiesiog rudeniškas akcentas. Aš tortą gaminau 24 cm silikoninėje formoje stikliniu dugnu. Joje labai patogu ir kepti.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 500 gramų plakamoji grietinėlė
  • 250 gramų graikiško jogurto
  • 150 gramų cukraus pudros
  • 150 mililitrų pieno
  • 6 vienetai konservuotų persikų (puselės)
  • 70 gramų moliūgų (virtas, nusunktas, nebūtina, tinka ir persimonas)
  • 1 stiklinė juodųjų serbentų (šaldyti)
  • 1 stiklinė konservuotų persikų sirupo
  • 2 vienetai citrinų
  • 1 pakelis kivių želė
  • 50 gramų kondensuoto pieno (saldintas)
  • 40 gramų želatinos
  • 2 valgomieji šaukštai vanilinė cukraus pudra
  • 1 arbatinis šaukštelis maltos ciberžolės
  • Biskvitui:
  • 4 vienetai kiaušinių (mažesni)
  • 135 gramai kvietinių miltų
  • 200 gramų cukraus
  • 100 gramų špinatų
  • 50 gramų saulėgrąžų aliejaus
  • 35 mililitrai vandens (nuo špinatų)
  • 2 valgomieji šaukštai vanilinio cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 žiupsnelis druskos

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 12

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Geriau iš anksto pasiruošti želė sluoksnius - žalią, violetinį bei geltoną. Kol kepsime lakštus, želė sutvirtės, bus lengviau darbuotis.
    Kivių želė paruošti pagal instrukciją ant pakuotės, tik mažesniame kiekyje vandens - bus žaliau. Želatiną irgi pagal instrukciją pasiruošti, bet ne vandenyje, o stiklinėje persikų sirupo. Didesniąją jos pusę reikia atidėti balto kremo masei ruošti.
  2. Juoduosius serbentus trumpai pavirti ir pertrinti per sietelį. Galima dėti cukraus, jei norisi. Įpilti apie 2 šaukštus pasiruoštos želatinos iš atsidėtos mažesniosios pusės. Išmaišyti, įtrėkšti citrinos, vėl išmaišyti.
  3. Persikus sutrinti smuklintuvu su moliūgu (jei patinka), ciberžole (nebūtinai, bet sveika ir gražiau), kondensuotu pienu. Pagardinti būtinai citrinos sultimis. Galima vietoje moliūgo naudoti persimono minkštimą - labai irgi tinka. Supilti mažesnės želatinos dalies likutį.
  4. Biskvitui špinatus perrinkti, nuplauti ir užpilti virintu vandeniu. Palaikyti 10 min, nukošti. Pasilikti 35 ml vandens tortui. Špinatus sutrinti elektriniu trintuvu su aliejumi.
  5. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų.
  6. Į trynius supilti pusę cukraus, šaukštą vanilinio cukraus, supilti vandenį nuo špinatų ir suplakti iki purumo. Tuomet paeiliui įmaišyti špinatus, po to miltus su kepimo milteliais, druska - vis po šaukštą imant tai žalios masės, tai miltų.
  7. Su likusiu cukrumi bei druska suplakti baltymus iki kreminės masės. Tai trunka ilgokai. Po šaukštą dedant, juos sumaišyti su turima mase.
  8. Pilti į torto formą, pateptą sviestu, po pusę tešlos, dėti iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti iki 40 min. Atšaldyti. Galima kepti ir visą tešlą iš karto. Tuomet supjaustyti. Aš perpjaunu per pusę - išeina 2 lakštai. Man patinka tokie storuliai. Jie būna labai minkšti, purūs, skanūs torto masėje. Visgi, mažiau rizikos, kad tikrai gerai iškeps biskvitai būna tada, kai kepami jie per 2 kartus.
  9. Grietinėlę suplakti iki purumo su 2 šaukštais vanilinės cukraus pudros ir cukraus pudra. Graikišką jogurtą sumaišyti su pienu ir supilti į grietinėlę. Išmaišyti, įpilti nemažai citrinos sulčių, vėl permaišyti. Tuomet supilti atsidėtąją didesniąją dalį pasiruoštos želatinos. Išmaišyti ir paragauti. Jei kam reikia saldžiau, nepakanka papildomo saldumo nuo želės, ruoštos su persikų kompotu, galima dar pasaldinti, geriau cukraus pudra. Pasiruošto balto kremo indą geriau laikyti šiltame vandenyne, kad nesustingtų - bus neįmanoma pilstyti.
  10. Surenkame tortą: dedamas žalias biskvitas. Jis šakute subadomas. Plonai šaukštu užpilti balto kremo. Dėti trumpam į šaldytuvą. Kai apstings protarpiais apšlakstyti serbentų želė. Dėti trumpam į šaldytuvą. Tuomet irgi protarpiais palaistyti dalinai sustingusia kivių želė. Dėti trumpam į šaldytuvą.
    Plonai užpilti balto kremo. Dėti trumpam į šaldytuvą. Užpilti geltonos želė sluoksnį. Dėti trumpam į šaldytuvą. Vėl dėti žalia biskvitą, subadyti šakutę. Užpilti tik baltą sluoksnį, o po to, pašaldžius, jau geltoną sluoksnį. Galima susluoksniuoti ir kitaip.
  11. Puošiau aš trumpai apvirtais obuoliukais. Užliejau kivių želė, todėl ir pavyko torto paviršius žalsvas. Šonus papuošiau šokoladine tvorelė. Šokoladas ištirpinamas, juo reikia išpiešti ant popieriaus, kiek pravėsinus apjuosti tortą, o po to, kai jau sustingsta, ta popierių nulupti.

PATARIMAI:

Siūlyčiau nepatingėti pasidaryti mėginukų - ant lėkštutės užlašinti po šaukštelį kiekvienos spalvos želės ir dėti į šaldytuvą, jei sustings, kol biskvitą išsikepsime, pagaminta gerai, želatinos daugiau nereikia. Mano nurodytas želatinos kiekis visam tortui pakankamas, tik reikia jį gerai paskirstyti.

Autorius: Regina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų