REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 0.5 vieneto citrinų
  • 1.5 stiklinės cukraus
  • 3 vienetai svarainių
  • 1/3 arbatinio šaukštelio druskos
  • 170 gramų sūris (Manchego/Čederio)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pirmiausia pasiruošiame svarainių pastą.
    Nulupame svarainius, išimame jų šerdis su sėklomis ir supjaustome svarainius nedidelėmis skiltelėmis.
    Sudedame apdorotus svarainius į puodą, užpilame vandeniu, kad pilnai apsemtų vaisius, įpilame šviežiai spaustų pusės citrinos sulčių, užverdame ir verdame, kol svarainiai suminkštėja.
    Išvirus, nusunkiame svarainius ir paliekame 5 min., kad atvėstų.
    Atvėsusius svarainius sutriname blenderiu.
    Gautą svarainių masę kartu su cukrumi supilame į puodą ir maišant verdame virš mažos ugnies, kol masė tampa labai tiršta, ar net kieta, ir įgauna rausvą spalvą.
    Gautą masę supilame į maistine plėvele išklotą indą ir padedame vėsiai, kad atvėstų, o atvėsus galime padėti ir į šaldytuvą.
    Taip paruošta svarainių pasta šaldytuve gali būti laikome net kelias savaites.
    Svarainių pastai sustingus supjaustome ją ir sūrį riekelėmis, dedame svarainių pastos riekelę ant sūrio riekelės ir patiekiame kaip užkandį.
    Skanaus!

Autorius: Laura

INGREDIENTAI:

  • 0.5 vieneto citrinų
  • 1.5 stiklinės cukraus
  • 3 vienetai svarainių
  • 1/3 arbatinio šaukštelio druskos
  • 170 gramų sūris (Manchego/Čederio)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pirmiausia pasiruošiame svarainių pastą.
    Nulupame svarainius, išimame jų šerdis su sėklomis ir supjaustome svarainius nedidelėmis skiltelėmis.
    Sudedame apdorotus svarainius į puodą, užpilame vandeniu, kad pilnai apsemtų vaisius, įpilame šviežiai spaustų pusės citrinos sulčių, užverdame ir verdame, kol svarainiai suminkštėja.
    Išvirus, nusunkiame svarainius ir paliekame 5 min., kad atvėstų.
    Atvėsusius svarainius sutriname blenderiu.
    Gautą svarainių masę kartu su cukrumi supilame į puodą ir maišant verdame virš mažos ugnies, kol masė tampa labai tiršta, ar net kieta, ir įgauna rausvą spalvą.
    Gautą masę supilame į maistine plėvele išklotą indą ir padedame vėsiai, kad atvėstų, o atvėsus galime padėti ir į šaldytuvą.
    Taip paruošta svarainių pasta šaldytuve gali būti laikome net kelias savaites.
    Svarainių pastai sustingus supjaustome ją ir sūrį riekelėmis, dedame svarainių pastos riekelę ant sūrio riekelės ir patiekiame kaip užkandį.
    Skanaus!

Autorius: Laura

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų