Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tai labai populiarus turkiškas receptas dažnai valgomas žiemą. Terbiyeli reiškia, kad patiekalas bus tirštinamas ir gardinamas citrinų sultimis. Tradiciškai šie maltinukai gaminami iš jautienos, tačiau aš pasirinkau vištieną. Skonis labai švelnus, citrinos rūgštumo beveik nesijaučia.

REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 2 litrai vandens
  • 300 gramų vištos faršo
  • 4 vienetai bulvių (vidutinio dydžio)
  • 2 vienetai kiaušinių trynių
  • 2 vienetai morkų
  • 5 valgomieji šaukštai citrinų sultys
  • 2 valgomieji šaukštai ryžių
  • 2 valgomieji šaukštai miltai
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1 žiupsnelis malti juodieji pipirai

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

Porcijų skaičius: 2

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Ryžius išvirti. Nedideliais kubeliais supjaustyti bulves ir morkas. Kai ryžiai bus išvirę, padėti juos kuriam laikui šiek tiek atvėsti.
  2. Mėsą sumaišyti su ryžiais, pagardinti prieskoniais, gerai išminkyti. Suformuoti kukuliukus, juos apvolioti miltuose.
  3. Į verdanti vandenį sudėti bulves ir morkas. Labai atsargiai į verdantį vandenį dėti kukuliukius. Tam aš naudojau nedidelį samtį, kad verdantis vanduo juos lėtai apsemtų ir tuomet atsargiai panardinau vandeny. Šį troškinį virti 15 minučių.
  4. Kiaušinio trynius ir citrinos sultis gerai išplakti. Tada labai lėtai šį padažą supilti į puodą su mėsa ir daržovėmis, lengvai išmaišyti.
  5. Patiekti su ryžiais ir salotomis. Galima papuošti krapais ar petražolių lapeliais.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų