Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 1 valgomasis šaukštas krakmolo
- 3 valgomieji šaukštai kviečių (gemalai, Malsena)
- 200 gramų kiaulės lašinių (sūdyti)
- 2 vienetai kiaušinių
- 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų (Malsenos, Karališki)
- 1 vienetas lydekų (didelė)
- 2 vienetai batono (riekelė)
- 50 gramų pieno
- 2 arbatiniai šaukšteliai druskos
- šiek tiek prieskonių (citrininiai, žuvies)
- 250 gramų žuvies (filė: j. lydekos, saidos, lašišos)
- šiek tiek žalumynų (pancūziški)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos, išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene mirkytu batonu, ir lašiniais. Į masę suberti gemalus, krakmolą, miltus, įplakti 1 kiaušinį, suberti druską ir prieskonius.Tuomet pasiruošti kitos žuvies filė. Paimti pailgus jūros lydekos, saidos, lašišos, ar net silkės gabaliukus; patikrinti, ar nėra kaulų; apibarstyti prieskoniais; pavolioti plaktame kiaušinyje, po to miltuose ir trumpai apkepti aliejuje arba svieste, bet neiškepti. Į lydekos odą kloti faršo, per vidurį gražiai išdėlioti apkeptą žuvį, ant viršaus vėl faršo. Užsiūti ir kepti apie 1 val. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Papuošti pagal savo išmonę.
Supjausčius iškeptą, ypatingai gražiai atrodo ši lydeka įdaryta lašišos file.
INGREDIENTAI:
- 1 valgomasis šaukštas krakmolo
- 3 valgomieji šaukštai kviečių (gemalai, Malsena)
- 200 gramų kiaulės lašinių (sūdyti)
- 2 vienetai kiaušinių
- 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų (Malsenos, Karališki)
- 1 vienetas lydekų (didelė)
- 2 vienetai batono (riekelė)
- 50 gramų pieno
- 2 arbatiniai šaukšteliai druskos
- šiek tiek prieskonių (citrininiai, žuvies)
- 250 gramų žuvies (filė: j. lydekos, saidos, lašišos)
- šiek tiek žalumynų (pancūziški)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos, išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene mirkytu batonu, ir lašiniais. Į masę suberti gemalus, krakmolą, miltus, įplakti 1 kiaušinį, suberti druską ir prieskonius.Tuomet pasiruošti kitos žuvies filė. Paimti pailgus jūros lydekos, saidos, lašišos, ar net silkės gabaliukus; patikrinti, ar nėra kaulų; apibarstyti prieskoniais; pavolioti plaktame kiaušinyje, po to miltuose ir trumpai apkepti aliejuje arba svieste, bet neiškepti. Į lydekos odą kloti faršo, per vidurį gražiai išdėlioti apkeptą žuvį, ant viršaus vėl faršo. Užsiūti ir kepti apie 1 val. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Papuošti pagal savo išmonę.
Supjausčius iškeptą, ypatingai gražiai atrodo ši lydeka įdaryta lašišos file.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME

TOLIAU SKAITYKITE

rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą