Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 2 saujos bazilikų (šaldytas/šviežias)
- 1 vienetas citrinų
- 1 česnakų
- šiek tiek čiobrelių (malti)
- 1 vienetas kiaušinių (tryniai)
- 500 gramų lašišų
- šiek tiek alyvuogių aliejaus
- šiek tiek druskos
- šiek tiek baltųjų pipirų (malti)
- šiek tiek žaliųjų pipirų (malti)
- šiek tiek raudonėlių (malti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Lašišą supjaustome mažesniais gabalėliais ir įtriname druska, pipirais, raudonėliu bei čiobreliais.
Paliekame žuvį 30 min. pasimarinuoti.
Kol žuvis marinuojasi, pasiruošiame padažą.
Baziliką nuplikome su 2 šaukštais druskos sumaišytais 2 litrais karšto vandens.
Baziliko lapelius nusunkiame ir nuskalaujame šaltame vandenyje.
Tada baziliką susmulkiname, sumaišome su susmulkintu česnaku bei šiek tiek (maždaug 0,2 stiklinės) vandens ir viską sutriname.
Į padažą sudedame kiaušinio trynį ir, nuolat maišant, pakaitiname apie 2 min.
Tuomet į padažą įpilame maždaug 1,5 šaukšto alyvuogių aliejaus, išmaišome ir paliekame atvėsti.
Išsimarinavusią lašišą apkepame keptuvėje su įkaitusiu alyvuogių aliejumi.
Iškeptą lašišą sudedame į lėkštes, apipilame pasigamintu padažu, užspaudžiame šiek tiek citrinos sulčių ir padekoravę patiekiame.
Skanaus.
INGREDIENTAI:
- 2 saujos bazilikų (šaldytas/šviežias)
- 1 vienetas citrinų
- 1 česnakų
- šiek tiek čiobrelių (malti)
- 1 vienetas kiaušinių (tryniai)
- 500 gramų lašišų
- šiek tiek alyvuogių aliejaus
- šiek tiek druskos
- šiek tiek baltųjų pipirų (malti)
- šiek tiek žaliųjų pipirų (malti)
- šiek tiek raudonėlių (malti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Lašišą supjaustome mažesniais gabalėliais ir įtriname druska, pipirais, raudonėliu bei čiobreliais.
Paliekame žuvį 30 min. pasimarinuoti.
Kol žuvis marinuojasi, pasiruošiame padažą.
Baziliką nuplikome su 2 šaukštais druskos sumaišytais 2 litrais karšto vandens.
Baziliko lapelius nusunkiame ir nuskalaujame šaltame vandenyje.
Tada baziliką susmulkiname, sumaišome su susmulkintu česnaku bei šiek tiek (maždaug 0,2 stiklinės) vandens ir viską sutriname.
Į padažą sudedame kiaušinio trynį ir, nuolat maišant, pakaitiname apie 2 min.
Tuomet į padažą įpilame maždaug 1,5 šaukšto alyvuogių aliejaus, išmaišome ir paliekame atvėsti.
Išsimarinavusią lašišą apkepame keptuvėje su įkaitusiu alyvuogių aliejumi.
Iškeptą lašišą sudedame į lėkštes, apipilame pasigamintu padažu, užspaudžiame šiek tiek citrinos sulčių ir padekoravę patiekiame.
Skanaus.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME

TOLIAU SKAITYKITE

TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą