• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 3 vienetai kiaušinių
  • 1 stiklinė cukraus
  • 1 stiklinė kvietinių miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 4 vienetai obuolių
  • 3 valgomieji šaukštai grietinės

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

INGREDIENTAI:

  • 3 vienetai kiaušinių
  • 1 stiklinė cukraus
  • 1 stiklinė kvietinių miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 4 vienetai obuolių
  • 3 valgomieji šaukštai grietinės

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 7

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kiaušinius su cukrumi išplakti, po to įdėti miltus (sumaišytus su kepimo milteliais). Viską išmaišyti.
    (Jei esate vanilės mėgėja/-as, galit įpilti 1 šaukštelį vanilino, skonio tikrai nesugadina!)
  2. Per "burokinę" tarką į atskirą indą sutarkuoti nuluptus obuolius.
  3. Skardą ištepkite aliejumi (geram pyrago storiui kepu 28 cm skersmens apvalioje formoje), pabarstykite džiuvesėliais. Į paruoštą skardą įpilkite pusę tešlos. Tolygiai sudėkite sutarkuotus obuolius ir tuomet užpilkite likusią tešlą, padengdami obuolius.
  4. Kepkite 30 min. 170-180 °C temperatūroje.
  5. Iškepus palikite pyragą truputį atvėsti. Tuomet aptepkite grietine. Rūgšti grietinė pagerina skonį. Su grietine palikite nuo 30 min. iki valandos prieš valgį, grietinė sudrėkins pyragą, nebus sprangus.
    Skanaus!
  6. P.s. Grietinės sluoksnis - puiki drobė pyrago puošimui! Aš puošiu cinamonu ir spalvotais pabarstais. Itin tinka žiemą, nes jaukiai atrodo ir gardžiai kvepia!

Autorius: Giedrė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų