REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 7
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kiaušinius su cukrumi išplakti, po to įdėti miltus (sumaišytus su kepimo milteliais). Viską išmaišyti.
(Jei esate vanilės mėgėja/-as, galit įpilti 1 šaukštelį vanilino, skonio tikrai nesugadina!) - Per "burokinę" tarką į atskirą indą sutarkuoti nuluptus obuolius.
- Skardą ištepkite aliejumi (geram pyrago storiui kepu 28 cm skersmens apvalioje formoje), pabarstykite džiuvesėliais. Į paruoštą skardą įpilkite pusę tešlos. Tolygiai sudėkite sutarkuotus obuolius ir tuomet užpilkite likusią tešlą, padengdami obuolius.
- Kepkite 30 min. 170-180 °C temperatūroje.
- Iškepus palikite pyragą truputį atvėsti. Tuomet aptepkite grietine. Rūgšti grietinė pagerina skonį. Su grietine palikite nuo 30 min. iki valandos prieš valgį, grietinė sudrėkins pyragą, nebus sprangus.
Skanaus! - P.s. Grietinės sluoksnis - puiki drobė pyrago puošimui! Aš puošiu cinamonu ir spalvotais pabarstais. Itin tinka žiemą, nes jaukiai atrodo ir gardžiai kvepia!
REKLAMA