Išmaišome kvietinius miltus su kukurūzų miltais. druska ir cukrumi. Į dubenį supilame sutarkuotą moliūgo minkštimą, smulkintus svogūno laiškus ir pieną. Išmaišome. Į šią skystą masę suberiame miltų mišinį ir dar kartą viską išmaišome. Išplakame kiaušinius su aliejumi ir iš lėto maišant supilame į bendrą kekso masę. Ištepame kepimo formą aliejumi ir pabarstome miltais. Sudedame į paruoštą kepimo formą kekso tešlą. Kepame apie 200° C orkaitėje apie 30 minučių. Iš karto kekso iš orkaitės netraukiame ir nedarinėjame. Paliekame 10 minučių.
Autorius: Rūta
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas cukraus
250 gramų moliūgų
2 vienetai kiaušinių
100 gramų kvietinių miltų
200 mililitrų pieno
0.5 arbatinio šaukštelio druskos
4 valgomieji šaukštai aliejaus
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
175 gramai kukurūzų miltų
5 vienetai svogūnų laiškų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išmaišome kvietinius miltus su kukurūzų miltais. druska ir cukrumi. Į dubenį supilame sutarkuotą moliūgo minkštimą, smulkintus svogūno laiškus ir pieną. Išmaišome. Į šią skystą masę suberiame miltų mišinį ir dar kartą viską išmaišome. Išplakame kiaušinius su aliejumi ir iš lėto maišant supilame į bendrą kekso masę. Ištepame kepimo formą aliejumi ir pabarstome miltais. Sudedame į paruoštą kepimo formą kekso tešlą. Kepame apie 200° C orkaitėje apie 30 minučių. Iš karto kekso iš orkaitės netraukiame ir nedarinėjame. Paliekame 10 minučių.