Atšalus orams, vis dažniau norisi sriubos, o ši kreminė pomidorų ir imbierinio vyno sriuba apsaugos ne tik nuo šalčių, bet ir padės sustiprinti imunitetą.
Ingredientai:
800 g konservuotų pomidorų
1 l daržovių sultinio
1 ½ šaukšto pomidorų tyrės
4 svogūnai
1 citrinos sultys
30 g sviesto
30 g miltų
250 ml imbierinio vyno *
grietinė arba grietinėlė
prieskoninės žolelės**
druska ir šviežiai grūsti juodieji pipirai
* Originaliame recepte siūloma pilti 120 ml vyno, norintiems labiau imbierinės sriubos kiekis padvigubintas.
Puode užkaiskite sultinį. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir kartu su konservuotais pomidorais sumeskite į puodą. Įberkite šiek tiek druskos, pipirų, sudėkite prieskonines žoleles, pomidorų tyrę ir kaitinkite ant silpnos 1 valandą. Puodą nukelkite nuo ugnies, sutrinkite el. trintuvu ar virtuvės kombainu.
Kambario temperatūros sviestą gerai išsukite su miltais (jei reikia galite įlieti šiek tiek vandens) iki vientisos pastos. Miltų ir sviesto mišinį palengva įmaišykite į sriubą.
Puodą vėl statykite ant ugnies, supilkite imbierinį vyną ir citrinos sultis. Kaitinkite dar 5 minutes. Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite grietinėlę. Sriubą siūloma skanautu su parmezano sūriu ir duonos skrebučiais.
Receptas: kreminė pomidorų ir imbierinio vyno sriuba (restoranai.lt nuotr.) (nuotr. Gamintojo)
Receptas: kreminė pomidorų ir imbierinio vyno sriuba (restoranai.lt nuotr.) (nuotr. Gamintojo)
Skanaus!