• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atšalus orams, vis dažniau norisi sriubos, o ši kreminė pomidorų ir imbierinio vyno sriuba apsaugos ne tik nuo šalčių, bet ir padės sustiprinti imunitetą.

REKLAMA
REKLAMA

Ingredientai:

800 g konservuotų pomidorų

1 l daržovių sultinio

1 ½  šaukšto pomidorų tyrės

4 svogūnai

1 citrinos sultys

30 g  sviesto

30 g miltų

250 ml imbierinio vyno *

grietinė arba grietinėlė

prieskoninės žolelės**

druska ir šviežiai grūsti juodieji pipirai

REKLAMA

* Originaliame recepte siūloma pilti 120 ml vyno, norintiems labiau imbierinės sriubos kiekis padvigubintas.

Puode užkaiskite sultinį. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir kartu su konservuotais pomidorais sumeskite į puodą. Įberkite šiek tiek druskos, pipirų, sudėkite prieskonines žoleles, pomidorų tyrę ir kaitinkite ant silpnos  1 valandą. Puodą nukelkite nuo ugnies, sutrinkite el. trintuvu ar virtuvės kombainu.

REKLAMA
REKLAMA

Kambario temperatūros sviestą gerai išsukite su miltais (jei reikia galite įlieti šiek tiek vandens) iki vientisos pastos. Miltų ir sviesto mišinį palengva įmaišykite į sriubą.

Puodą vėl statykite ant ugnies, supilkite imbierinį vyną ir citrinos sultis. Kaitinkite dar 5 minutes. Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite grietinėlę. Sriubą siūloma skanautu su parmezano sūriu ir duonos skrebučiais.

Receptas: kreminė pomidorų ir imbierinio vyno sriuba (restoranai.lt nuotr.) (nuotr. Gamintojo)Receptas: kreminė pomidorų ir imbierinio vyno sriuba (restoranai.lt nuotr.) (nuotr. Gamintojo)

Receptas: kreminė pomidorų ir imbierinio vyno sriuba (restoranai.lt nuotr.) (nuotr. Gamintojo)Receptas: kreminė pomidorų ir imbierinio vyno sriuba (restoranai.lt nuotr.) (nuotr. Gamintojo)

Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų